Frissen Fejérből

2022.09.06. 09:56

Ingyenesen parkolhatunk a fehérvári vasútállomás közelében (videó)

Befejeződött az ideiglenes parkoló kialakítása a Prohászka Ottokár és a Kaszap István utca sarkán, a volt Garas áruház, a későbbi Vesztegzár helyén. Mint azt a hivatalos átadón megtudtuk, a terület körülbelül 100-110 autó parkolására alkalmas, és már mostantól igénybe vehetik a közlekedők. Be-, illetve kihajtani csak egy irányból, a Kaszap István utca felől lehet.

Kecskés Zoltán

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Molnár Tamás, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, olyan ideiglenes, ingyenes parkolót alakítottak ki, amely nagyban tehermentesíteni fogja a vasút környékét és megoldja a parkolási problémákat. Kiemelte, addig lesz erre szükség, amíg meg nem épül az a parkolóház – az intermodális csomópont részeként –, amely később aztán megoldja teljesen a parkolási problémákat ezen a környéken. Nyilatkozatából az is kiderült, hogy azt követően a terület pedig bármilyen szabadidős tevékenységnek, köztevékenységnek helyet adhat, amely az itt élők komfortérzetét javítja.

A megjelent sajtó kérdésére, miszerint mikorra várható a parkolóház megépülése, a következő választ adta:

– A parkolóház-építés az intermodális csomópont keretében valósul meg, a projekt tervezése elindult, a közbeszerzési eljárást is kiírták, most viszont az energiaválság okozta kihívások miatt ez csúszik. Mi nagyon reménykedünk abban, hogy amint racionalizálódnak az árak és a gazdasági helyzet is lehetőséget ad rá, akkor ez a projekt a lehető leggyorsabban újraindítható. Én azt remélem, hogy a jövő évben, vagy a 2024-es évben már történhet valami az intermodális fejlesztésével kapcsolatban. Onnantól kezdve körülbelül három év, mire ez a kivitelezés befejeződik – zárta gondolatait a képviselő.

– Nettó 37 millió forintból épült meg, és körülbelül 100-110 férőhelyes új, ingyenes parkoló ez, amely murvás, zúzottköves feltöltést kapott – mondta a jelenlegi beruházásról Bakró Nagy Tamás, a városgondnokság műszaki ellenőre, aki hozzátette, hogy a terület közepén elhelyezett víznyelő be van kötve a városi rendszerbe, így a terület vízelvezetése is megoldott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában