A távhő ára a mostani szezonban biztosan nem változik

2022.09.08. 16:35

Húszezernél is több fehérvári háztartás kap a csütörtöki döntéssel komoly segítséget

A kormányinfón bejelentett, távhőt érintő döntés nagyon sok fehérvári háztartást segít a téli fűtési időszakban.

Házi Péter

A távfűtés díja ezen a télen biztosan nem emelkedik

Fotó: Fehér Gábor (Forónk illusztráció)

"A kormány mai bejelentése alapján a távhő lakossági ára biztosan nem változik a következő fűtési szezonban. Ez több mint húszezer fehérvári háztartás számára jelent óriási könnyebbséget idén és jövőre, a piaci és a rezsicsökkentett ár különbözetéből adódóan ez több tízmilliárd forintos kormányzati támogatásnak felel meg a fehérváriak számára" - kommentálta a kormányinfón elhangzott bejelentést Székesfehérvár polgármestere a közösségi oldalán.

Amint arról korábban is beszámolt Cser-Palkovics András,  a következő gázévre a korábbihoz képest csak többszörös áron sikerült ugyanazt a gázmennyiséget beszerezni. A mai kormányzat bejelentés alapján a távfűtött lakásokat ellátó Széphő Zrt. erre kapja majd meg az állami támogatást. 

Székesfehérvár polgármestere szerint a távhő alapszolgáltatás, "az nem fordulhat elő, hogy a fehérvári otthonokban, illetve a kritikus fontosságú létesítményekben (kórház, szociális otthonok, stb.) ne legyen fűtés. Elsődleges szempont és feladat tehát, hogy ennek működését biztosítsuk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában