Frissen Fejérből

2022.09.06. 13:00

Keddtől lehet jelentkezni az ingyenes szűrésekre

Tizenkettedik alkalommal várják különböző egészségügyi szűrésekre az Öreghegy lakóit szeptember 17-én, jövő héten szombaton, 9 és 13 óra között az Öreghegyi Művelődési Házban. Az egészségnapon a vizsgálatok ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz és időpontegyeztetéshez kötöttek.

Borsányi Bea

Fotó: FMH-Archív / NN

- A szűrővizsgálatok fontosságára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, hiszen az időben felfedezett betegségek nagyobb eséllyel gyógyíthatók. Az utóbbi két évben sajnos még jobban bezárkóztunk, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a járvány előttinél kevesebb ember jár el rendszeresen mozogni, pláne, ha csoportos órákról van szó – mondta az egészségnap előtt tartott sajtótájékoztatón Östör Annarmária, sporttanácsnok, az öreghegyi régió önkormányzati képviselője. Hozzátette: a nehezebb időkben is fontos odafigyelni magunkra és az egészséges életmódra. 

Keresztury Lászlóné (b), az Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője és Östör Annamária, sporttanácsnok
Fotós: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az egészségnapon – amely ezúttal is a Szent György Kórház, az Egészségfejlesztési Iroda és a Humán Szolgáltató Intézet összefogásával valósul meg - az eddig megszokott szűrővizsgálatok, illetve tanácsadások lesznek elérhetők, így többek között EKG és kardiológiai vizsgálat, csontsűrűség-, koleszterin-, és vércukorszint mérés, általános állapotfelmérés, anyajegyszűrés és dietetikai tanácsadás. Regisztrálni szeptember 13-tól a 06-70-455-9940-es mobilszámon lehet. Aki szeretne élni a lehetőséggel, minél előbb jelentkezzen, mert tapasztalatok szerint két nap alatt feltelnek a helyek és bizonyos vizsgálatokra csak meghatározott számú regisztrációt tudnak elfogadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában