Találkozó

2022.09.08. 18:05

Egymásra találtak a „finommechanikások”!

A Székesfehérvári Finommechanikai Vállalat az egyik legsikeresebb, mégis családias hangulatú munkahelye volt a megyeszékhelynek. A cég 1950-ben alakult, majd 25 eredményes esztendő eltelte után egy még nagyobb ipari családhoz, a Videotonhoz csatlakozott

Tihanyi Tamás

Az egykori „finommechanikások” a régi munkahely előtt gyülekeztek csütörtök délután

Forrás: Annus István

Az eltelt évtizedek után még sokakban éltek a korábbi emlékek, történetek és barátságok. Többekben felmerült ezek felidézésének igénye, ezért ma, azaz csütörtökön délután létrejött a nagy találkozó. 

– Körülbelül nyolcvanan-kilencvenen vagyunk – mondta a feol.hu-nak Annus István, az egyik szervező. – A mi korunkban már előfordul, hogy váratlanul le kell mondani egy ilyen eseményt, de olyan jó a hangulat, hogy eldöntöttük, nem várunk a következő találkozásig újabb 19 évet. Nagyon jó érzés együtt lennünk még akkor is, ha már nem mindenki ismeri fel a másikat. Úgy döntöttünk, két év múlva ismét összejövünk. Kis csapat voltunk, a nagy hal Videoton felfalt bennünket, de aztán a Kossuth-gyáregység hasonlóan megőrizte családias jellegét és a többség továbbra is együtt maradt. Igazi piknik hangulat alakult ma ki, ezért igyekszünk legközelebb azokat az egykori munkatársainkat is megtalálni, akikhez most nem jutott el a találkozó híre. 

(A vállalat múltjával és az ott dolgozók sorsával rövidesen bővebb írásban is foglalkozunk.) 

Fotós: Fehér Gábor / FMH
Fotós: Fehér Gábor / FMH
Fotós: Fehér Gábor / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában