Gasztro

2022.09.25. 15:36

Bodméri lecsófőzőverseny harmadszor (galéria)

A Covid előtti évben, 2019-ben indították útjára a bodméri lecsófőző versenyt, amely már az első évben is sikert aratott és amely az év utolsó szabadtéri programjainak az egyike a kis faluban. Izgalmas receptek itt is akadtak a hétvégén, például a lecsóval töltött kürtőskalács.

Borsányi Bea

Közel száz ember fordult meg az eseményen

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A lecsófőző versenyt nem a fehérvári lecsófesztivál kistestvérének szánták, amikor három évvel ezelőtt meghirdették az elsőt. Az ötletgazdák úgy vélik, a lecsó nemzeti ételünk, minden háztartásban készítik, és persze ahány ház, annyi szokás. Így aztán arra gondoltak, ezen a versenyen a falubeliek is megmutathatják, hogy készül a lecsó Bodméron. A rendezvénynek hamar híre ment a környéken, így az idén már a szomszédos Vértesboglárról és Szárról is neveztek csapatok, sőt a száriak az ezüstérmet is elvitték.

 

Tizenegy csapat nevezett, de közel száz ember fordult meg szombaton a templomkertben. Készültek különleges változatok is, például lecsó kürtőskalácsban, vagy lengyel lecsó, amit egy burgonyás változat. - Mi errefelé inkább a hagyományos ízekre esküszünk, így a befutó is egy teljesen tradicionális, szalonnával és kolbásszal kissé megbolondított lecsó lett. Ebben csak az volt, amit a nagykönyvek is írnak, mint a jó lecsó alapanyagai – értékelt a verseny végén Katona László, polgármester, a háromtagú zsűri egyik tagja. 

A délután folyamán fellépet a Tarnai Rock Band, a jó hangulat pedig egészen hajnalig kitartott. Folytatás jövőre! 

Családok, barátok, kisebb és nagyobb csapatok főzték a lecsót a templomkertben
Fotós: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában