Egyre többen használják a hibabejelentőt

2022.09.19. 11:30

Beszakadt a térkő a Piac téren, a megoldás már úton

A múlt heti esőzés után Fehérvár népe több kárra is felhívta a figyelmet a közösségi oldalon. Egyik olvasónk arról tájékoztatott bennünket, hogy a Piac tér egy kisebb szakaszán az esővíz kimosta a térkövek alapzatát és egy nagyobb lyuk tátong. Azóta a balesetveszély elhárult, sőt a megoldás is hamarosan érkezik.

Kecskés Zoltán

Beszakadt a térkő a piactéren: egy talpas-sávos táblával lezárták a problémás részt a városgondnokság munkatársai.

Fotó: Kecskés Zoltán

Tréfálkozik velünk az időjárás... Egész nyáron vártuk a csapadékot és csak nem akart megérkezni. Most megjött nagy mennyiségben és akármerre nézünk, több kárt okoz, mint a hasznot. Az özönvíz a megyei munkaügyi központ előtt is otthagyta kéznyomát, így sokan aggodalmuknak adtak hangot a közösségi oldalon, hogy vajon mi lesz vele? Örömmel jelenthetjük, a megoldás már nem várat sokat magára.

– Természetesen tudtunk a problémáról. A többször felhívás okán, mi szerint, „A közösségi média nem hibabejelentő felület!" – abszolút pozitív irányba tendált a bejelentések száma, egyre többen használják a hibabejelentőt, ahol a panaszukat a városgondnokság oldalán, vagy Székesfehérvár APP-on keresztül tehetik meg a polgárok. Sőt azt is tapasztaljuk, látjuk, hogy segítik egymást a fehérvári lakosok – tudtuk meg a városgondnokság munkatársától, Béndek Balázstól aki magáról a problémáról is felvilágosítást adott.

– Az elsődleges következtetések szerint a térkövet alámosta az eső, emiatt a vízburkolat leszakadt, megsüllyedt. A kollégák azt a részt egy talpas-sávos táblával le is zárták a balesetveszély elkerülése érdekében és reményeink szerint a hét elején feltárásra is kerül a terület, hogy pontosan megtudjuk mi okozta pontosan a problémát. Lehetett a közmű meghibásodása, vagy egyszerűen az öregedés nem bírta a hirtelen lezúduló esőt. Ez hamarosan kiderül! – tette hozzá.

Beszélgetésünk során azt is megtudtuk, hogy egy hiba bejelentésénél a városgondnokság elsődleges feladata, hogy azonnali módon elhárítsák az esetleges balesetveszélyt, de arra már nincs egzakt szabály, hogy hány napon belül kell a javítást elvégezni. Ahogy Béndek Balázs fogalmazott, ez nagyban függ a rendellenesség típusától.

– Alapvetően minden olyan feladatot mi látunk el, ami a közterületekre vonatkozik. Viszont vannak olyan területek, jellemzően ezek az utak, járdák javítása, amit alvállalkozók igénybevételével oldunk meg, mivel nincs olyan gépünk, eszközünk, amivel ezt el tudnánk végezni. De például a játszóeszközök, padok, kukák javítását a saját állománnyal végezzük el – zárta gondolatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában