Frissen Fejérből

2022.09.01. 07:36

Becsengettek, avagy mennyire volt káosz a forgalom Fehérváron, a tanév első napján? (videó)

Szeptember elseje. Minden évben nagy jelentőséggel bír ez a dátum sok-sok diák és szülő életében. Ki szomorúan, ki vidámabban, de mindenki útra kel hogy beérjen az iskolába és kezdetét vehesse a 2022/23-as tanév.

Házi Péter, Bagotai Zsanett, Nagy Zoltán Péter

Fotó: Bagotai Zsanett / Feol.hu

Az iskolakezdés pedig bizony sok-sok feszültséggel jár, hiszen mindenki még a kényelmes nyári ritmusban vág neki a napnak, de a korán kelés, késés az örök dilemma, hogy minden bekerült-e abba a bizonyos iskola táskába okoz néhány nehéz percet szülőnek, gyermeknek egyaránt. Ha pedig mindenki útnak indul, az a forgalmon is meglátszik és bizony jóval megnőhet a menetidő egy-egy útszakaszon a feltorlódó kocsisor miatt.

Néhány útlezárás is nehezíti most a közlekedést Fehérváron, mint a Mátyás király körút – Schwäbisch Gmünd utca – Szabadságharcos út között zajló felújítás miatti lezárás, valamint a  Sárkeresztúri út-Juharfa utca körforgalmi csomópont kialakítása miatti munkálatok is meghosszabbíthatják a menetidőt a tanév első napján. A jelenleg érvényben levő lezárásokról, valamint arról, hogy mely útszakaszokat lesz érdemes elkerülni az alábbi cikkünkben írtunk hosszabban.

 No, de vissza a jelenbe és a tanévkezdéshez. Szeptember elsején kollégáink is útnak indultak, igaz az iskolatáska helyett kamerát ragadtak, és szemügyre vették, hogy mi a helyzet a város egyes pontjain, milyen hosszú kocsisorok alakultak ki, és mennyire volt káosz az utakon.

Szavak helyett beszéljenek azonban inkább a videók:

A Palotai úton már 7:15-kor feltorlódott a kocsisor, araszolva lehet csak haladni, az eső sem segíti az iskolakezdést és a közlekedést. Több iskolánál is rendőrök segítik a gyerekek átjutását a zebrákon.

A Balatoni úton 7:30 perckor hatalmas kocsisor torlódott fel, még a körforgalmakban is megálltak az autósok, nem lehetett könynen ki- és bejutni. Lépésben lehet csak haladni, jóval hosszabb a menetidő a szokásosnál:

Városhatáron túlnyúló dugó a Móri úton
Szeptember 1-jén reggel fél nyolckor gyakorlatilag beállt a Móri út. A Zichy ligetnél már eleve várt forgalom lassulás teljesen megállította a Mór felől érkező forgalmat. A buszsofőrök kényszer-buszmegállókban engedték el utasaikat, akik még az eső ellenére is éltek a lehetőséggel. Székesfehérvár ezen szakaszán még ekkora dugó nem nagyon alakult ki, de ez most várható lesz még jó pár napig.

A Móri út is teljesen beállt csütörtökön reggel
Fotós: Nagy Zoltán Péter / FMH

7:39 A Budai úti forgalom a szokásosnak mondható, a forgalom torlódik, de halad.

7:40 A Gáz utca és a Király sor körforgalma is igen élénk forgalmat bonyolít le, sok türelemre van szüksége az autósoknak!

7:48 Sokan egy mellékutcában, mághozzá a Nagyváradi utcában keresnek egérutat, és probálják lerövidíteni a menetidőt. Ám ennek eredménye, hogy itt is hosszú kocsisor torlódott fel, a körforgalom felé haladva pedig csak egyre rosszabb a helyzet, így nemigen nyernek időt az erre áthaladók sem.

A Nagyváradi út sem jelent gyorsabb megoldást
Fotós: Bagotai Zsanett / Feol.hu

A Skála előtt is igencsak feltorlódott a forgalom, lépésben haladnak az autók.

Meteorológiai riasztás ugyan nincs érvényben szűkebb hazánkra, de így is érezhető, hogy beköszöntött az ősz. A hűvös, esős időben érdemes a szokottnál is óvatosabban vezetni, és nem csak az iskolák környékén, ahova most visszatérnek a gyerekek, gyerekeiket gyalog vagy busszal kísérő szülők, a nyálkás, nedves úton pedig megnőhet a féktávolság, nagyobb esély van arra, hogy megcsússzon az autó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában