Frissen Fejérből

2022.09.06. 11:21

Baba-mama padokat telepítettek Nádasdladányban

Az új padok úgy vannak kialakítva, hogy az egyik oldalon biztonságosan tudja az anyuka kisgyermekét tisztába tenni, a másik oldalon pedig kényelmesen meg is szoptathatja.

Hajdú Marianna

A kisgyermekes szülők kényelmét szolgálja első sorban a baba-mama pad.

Forrás: Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

Farkasné Láng Annamária képviselő asszonyt keresték meg a fiatalok egy kéréssel: baba-mama padot kértek az önkormányzattól a játszóterekre. A falu vezetésének tetszett az egyedi ötlet. Megkeresték Barta László helyi asztalosmestert a tervvel, aki azonnal felajánlotta segítségét, két padot is készített a település lakói számára. Csak az anyagköltséggel kellett számolnia az önkormányzatnak.

Segítség a kisbabás szülőknek a szabadban is, hiszen a pad úgy van kialakítva, hogy ott tisztába tudják tenni a kisbabát, ha "baj" történne. Ha több gyerekkel van a szülő a játszótéren, a másikra tud figyelni, miközben ezeket a dolgokat el kell végeznie a helyszínen. A padok két közösségi játszótéren teljesítenek szolgálatot.

baba-mama pad
A tábla jól láthatóan hirdeti, mi célra is való a furcsa kinézetű pad a játszótér szélén.
Forrás:  Hajdú Marianna/ Fejér Megyei Hírlap

– Akik esetleg több gyerekkel jönnek ki, sokkal könnyebben boldogulnak így, mintha a fűben egy pokrócon kellene megoldani a pillanatnyi helyzetet. Nagyban hozzájárul ahhoz, hogy ne csak a gyerek, de a szülő is élvezze a kint tartózkodást – mondja az egyik anyuka, Verébné Farkas Evelin. – Minden délután kint vagyunk Szofival és ilyenkor történik mindig valami. Neki már egy picit rövid, de ő már nagy baba, úgyhogy remélem, már sokáig nem kell használni, de a kisebb babáknak nagyon praktikus.

Varga Tünde polgármester szerint most már nagyon sok fiatal szülő van, és egyre több a gyerek. Bármilyen kis vagy nagy probléma keletkezik, nem kell hazaszaladni, a baba-mama pad ebben segít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában