Frissen Fejérből

2022.09.18. 08:43

Autómentes nap: lezárták a Rákóczi utca-Várkörút egy szakaszát, biciklis felvonulás is lesz délután

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Ahogy arról hírt adtunk, Menő jövő címmel rendezik meg ma az elektromos járművek napját 9.00 és 18.00 óra között a Rákóczi utca–Várkörút lezárt szakaszán az SZKKK és a Jövő Mobilitása Szövetség szervezésében. Tájékoztatásuk szerint nem csak láthatjuk, de tesztvezetésen ki is próbálhatjuk az elektromos autókat és többféle kétkerekű járművet, rollereket, itt lesznek az elektromobilitáshoz kapcsolódó szolgáltatók és idén először megismerhetünk egy olyan energiatároló rendszert, mely csökkent kapacitású elektromos autók akkumulátorából készült.

15.00 órától a Prohászka ligetben pikniket tartanak: itt kerékpáros bemutatókkal, környezettudatos foglalkozásokkal, családi programokkal várják a látogatókat, akik beszállhatnak a nagyon kreatív Petőfi-buszba is, amit tényleg mindenkinek látni kell. Az SZKKK és Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár Bringázz Fehérvár! kerékpáros felvonulása 14.00 órakor indul a Halesz parkból, ahonnan a Budai úton át a Lövölde, Horváth István utcán, majd a Széchenyi útról a Vörösmarty és Piac térre fordulva a Palotai úton vezet a túra, ami a Mészöly Géza utcán át a Zichy liget mellett elhaladva a Várkörúton ér véget, várhatóan 15.00 órakor érkezik meg a Prohászka ligetbe. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában