Új, látványos lépcsősor és tűzrakóhely

2022.09.02. 18:39

A mérnökök "cifrázták" - önszorgalomból építettek Enyingen

Új, látványos lépcsősorral és tűzrakóhellyel gazdagodott Enying közössége egy mérnökcsapatnak köszönhetően. Mint tejszínhab a tortán, úgy valósult meg a Zöld város projekt részeként az új közösségi pont a Cifra-kertben.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Enyingen a Cifra-kert állt a Zöld Város projektjének egyik fókuszában, melynek átalakítását követően a projektet kivitelező építészirodák mérnökei úgy döntöttek, plusz ajándékként meglepik az  enyingieket. Így – az Adi Studio és az Opinion Builders építészirodák munkatársai – amolyan csapatépítő tréning keretében látványos lépcsősort, valamint egy bárki által használható szalonnasütő helyet alkottak – árulta el Kádár Bálint, az egyik iroda vezetője.

- A Cifra-kertet, a főteret és a Cinca-tavat, továbbá a Panoráma parkot a Zöld város program keretében valósította meg a város, a mi terveink szerint. A polgármesterrel való közös ötletelés, valamint a lakosság, vállalkozók megkérdezése után alakult ki a program, melynek részletei 2018-ra körvonalazódtak. Ám a késések miatt az árak felemelkedtek, így mire megindulhatott a kivitelezés, minden megdrágult, így néhány programelemet ki kellett hagyni – emlékezik vissza a kezdetekre Kádár Bálint. - Nagyon sok mindent tehát sikerült megvalósítani, ám sok látványosságra már nem maradt pénz. A megnövekedett parkfelületre, úgy gondoltunk, önerőből építünk tehát valamit.

 

A csapatépítő tréning az építészeknek így jól sült el – hasznos a közösségnek és összekovácsolja a csapatot. Az építészek a gyakorlatban is kipróbálhatták Enyingen, milyen az, bánni a fával, fűrésszel, megbirkózni a terepilleszkedésekkel, téglarakással. - A tervekből valóságot alkottunk – tette hozzá az irodavezető. Ezeket az újdonságokat mutatták meg pénteken, egy séta keretében az érdeklődőknek.

A Zöld Város projekt kapcsán Viplak Tibor, Enying polgármestere továbbá elmondta: a munkálatok java ugyan már kész, de azért vannak még teendők és lezárandó projektelemek. A Cinca-tó kialakítása megtörtént, ahogy a főtér teljes átalakítása, arculatváltása is. A Cifra-kert és a hamarosan Csekonics házzá keresztelt átjáróház átalakítása szintén a végéhez közeledik. A program harmadik eleme lesz egy játszótér kialakítása, valamint az uszoda felé az út aszfaltozása is, melynek kivitelezési eljárására szeptemberben írják ki a közbeszerzési eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában