Frissen Fejérből

2022.09.01. 15:36

A civilek hívják véradásra a lakosságot a megye több településén

Véradásra hívják a civilek az elkövetkezendő napokban az embereket Székesfehérváron, Dunaújvárosban, Móron és Sárbogárdon. Aki erre a felhívásra érkezik, mondja be a CIVIL szót! Íme a részletek:

S. Töttő Rita

Zugor Zsuzsanna és Molnár Krisztián

Fotós: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A Fejér megyei önkormányzat a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központtal és az Echo Innovációs Műhellyel stratégiai együttműködést kötött évekkel ezelőtt, melyet minden évben megújít. Az együttműködés számos területre kiterjed: a civilek számára szervezett pályázati tanácsadástól kezdve a programokig, kiadványokig és olyan fontos társadalmi eseményekig, mint a véradás. Ez utóbbira hívta fel a figyelmet sajtótájékoztató keretében szeptember 1-jén, csütörtökön Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke.

- A vérre ugyanis óriási szükség van: napi 1600 mennyiségű vérkészítmény fedezi például Magyarországon az igényeket. Ezért is nagyon örülünk annak, hogy a Civil Információs Központ, illetve az Echo évről-évre civil véradást szervez. Még nagyobb öröm számunkra, hogy a Fejér megyei helyszínek száma gyarapszik, és idén új helyszínként Dunaújváros is csatlakozott a véradási helyszínekhez. Tehát szeptember 5-e és 15-e között a megyében immár négy helyszínen lesz idő véradás: Székesfehérváron, Móron, Sárbogárdon, illetve Dunaújvárosban. (Alább mutatjuk a pontos időpontokat, helyeket)

Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke kiemelte: tavaly 147 sikeres véradást szerveztek.

- Civil Közösségi Szolgáltató Központként minden évben két alkalommal szervezzük a véradást: tavasszal és ősszel. A tavaszi időszakban 164 sikeres véradó érkezett felhívásunkra. Az őszi időszakban is országosan 20 civil iroda szervez véradást, több mint 40 helyszínen, az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt részvételével – mutatott rá az elnök asszony, hangsúlyozva: egy véradó három ember életét mentheti meg. – Ezért is nagyon fontos az önzetlen és karitatív összefogás, valamint a társadalmi felelősségvállalás erősítése – tette hozzá.

A véradásra hívott s különösen megszólítandó célcsoport ezúttal az elsőként vért adóké, illetve a fiataloké. 18 éves kortól lehet vért adni, s akár fél évente újra megjelenhetnek a véradásokon.

Íme a Fejér megyei CIVIL véradások időpontjai, helyszínei:

- 2022. szeptember 5. 14-18 óra, Székesfehérvári Civil Központ

- 2022. szeptember 6. 13-16 óra, Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház – Vérellátó

- 2022. szeptember 12. 14-18 óra, Mór, Lovarda u. 5.

- 2022. szeptember 15. 14-18 óra, Sárbogárd, Hősök tere 3. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában