Frissen Fejérből

2022.09.14. 10:11

A bugátos Szív bajnokai lettek az ország bajnokai

A mögöttünk hagyott hétvégén zajlott az 50. Országos Elsősegélynyújtó Verseny, amelyen a három kategória egyikében Fejér megyeiek diadalmaskodtak.

Szanyi-Nagy Judit

A boldogság érthető: az első helyen végeztek a tanulók!

Forrás: Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete közösségi oldal

A Magyar Vöröskereszt egyik alaptevékenysége az elsősegélynyújtás oktatása és népszerűsítése. Nyolcszáz iskolában 16 ezer diákot tanítanak meg az elsősegélynyújtás alapjaira. Ezt a létfontosságú tudást minden évben egy felmenő rendszerű országos versennyel és egy őszi Hősképző kampánnyal promotálják – írta meg a szervezet kommunikációs osztálya.

Az országos verseny idén már az ötvenedik alkalmát számlálta; a területi és a megyei fordulókat követően hatvan csapat, összesen mintegy háromszáz versenyző mérette meg magát. A budapesti – belvárosi és városligeti – helyszíneken egy 20 állomásos körpályán kellett teljesíteniük elméletben és gyakorlatban is. Utóbbi esetében baleset-szimulációs helyzetekben mérhették össze tudásukat, például egy imitált tömegbalesetben, ahol a lánybúcsúba hajtott autós szerencsétlenség "sérültjeit" kellett ellátniuk.

A bugátosok delegációja
Forrás: Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete közösségi oldal

Három kategóriában versenyeztek az öt-öt fős csapatok: gyermek, ifjúsági és felnőtt. A versengésben ifjúsági kategóriában a Fejér megyei Szív bajnokai csapat jeleskedett, avagy a Székesfehérvári SzC Bugát Pál Technikum tagjai lettek az elsők, maguk mögé szorítva a Baranya és Somogy megyeieket. Gyermek kategóriában budapestiek, felnőtt kategóriában pedig a Baranya megyeiek diadalmaskodtak.

A Fejér megyei csapat felkészítéséről Szemlédy Ida gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában