Frissen Fejérből

2022.08.10. 17:14

Tizenötezer forintos utalvány a fehérvári családoknak

Összesen hatvannégy gyermeket érint a megyeszékhelyen a támogatás.

ÖKK, Szanyi-Nagy Judit

Az első utalványokat már ki is osztották

Forrás: Simon Erika / ÖKK

Évek óta hagyomány már a tanszervásárlási támogatás Székesfehérváron. Az idei utalványok kiosztása augusztus 10-én, szerdán kezdődött el a Székesfehérvári Szociális Alapítvány Sarló utca 16. szám alatti központjában. A helyszínen az Önkormányzati Kommunikációs Központ tudósítása alapján Láng Györgyné, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, a családok gyerekenként 15 ezer forintos utalványt kapnak, melyet egy Gáz utcai üzletben tudnak beváltani. A bolt további 10 százalék kedvezményt ad, így az egy főre jutó összeg valójában 16 ezer 500 forint. Az utalványt nem kötelező egyszerre levásárolni, ez részletekben is lehetséges, és ha valaki olyan árut kér, ami nem kapható, azt a bolt megrendelésre meghozza.

Róth Péter alpolgármester kiemelte, most látszik igazán, hogy nagy segítség a családoknak a kormányzati döntés, miszerint ingyen juthatnak tankönyvekhez.

A családok augusztus végéig vehetik át a vásárlási utalványokat a Sarló utcai központban.

A Fejér megyei családoknak a Baptista Szeretetszolgálat is segít.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában