Mulatság reggeltől estig

2022.08.28. 14:01

Szombaton egész nap zajlott az egyik legnagyobb közösségi rendezvény, a táci falunap (videó)

Szép számmal jöttek a remek kikapcsolódásra a nap minden órájában. Az esti koncert előtt megjelenő viharfelhők és feltámadó szél sem tudta a bulizni vágyókat haza kergetni.

Hajdú Marianna

Az év egyik legnagyobb rendezvénye volt a táci falunap.

Forrás: Hajdú Marianna/ Fejér Megyei Hírlap

A nap Tácon nem főzőversennyel kezdődött idén. Tizenhárom helyi csapat főzött nagyon finom ebédet.

falunap
Rengetegen kilátogattak az egész napos ünnepre.
Forrás: Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

Évről-évre a maga nemében nagyon finom étkek készülnek. Idén 680 adag ebéd készült. Szinte minden üstben valami más, az éhes ünneplők között lehetetlen volt olyat találni, aki ne tudott volna valami finomat harapni. Az őzpörkölttől a marháig, a harcsán és a csirkepörköltön túl volt itt vaddisznó, birka, és szarvas is.

falunap
A délután kezdődő programok voltak a legcsábítóbbak.
Forrás: Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

Az alapanyagokat valamikor a csapat ajánlja fel, van, amikor az önkormányzat, de gyakran a mezőgazdasági vállalkozók jönnek és ajánlják fel a nyersanyagot, vagy akár annak az elkészítését is. Kivétel nélkül mindegyik egy külön gasztronómiai élmény. Ezért is képtelenség lenne főzőversenyt hirdetni. Minden egyes elkészített étel megérdemli az első helyezést, amibe a készítőik a szívüket-lelküket beleteszik.

Délben volt ebéd, az ínyencek tizenegy órakor már sorban álltak a finom falatokért.

Minden elismerés az övék, akik az ebédet készítették: reggel hat órától már a helyszínen voltak, szorgoskodtak hosszú órákon át. 

Minden évben ezen alkalommal kerül sor a “Virágos Táncért” díjak kiosztására, amit idén is 3 porta tulajdonosának adtak oda. 

A legszebb, legvirágosabb, leggondozottabb és “legszemetgyönyörködtetőbb” kertért és udvarért járt az elismerés.

A Tácért Alapítvány tagjai választják ki minden évben a három, számukra legszebb ingatlant. Már tavasztól egészen a falunapig járják az utcákat, majd javaslatot tesznek arra a tízre, amelyből kiválasztják a végső három legtetszetősebbet. 

A díjak kiosztásánál korántsem a befektetett összeg a meghatározó. Az a gondoskodás, amivel az udvarokat és a portákat gyönyörűvé és virágossá varázsolják tulajdonosai, teszi őket kiemelkedővé a többi közül. Ahogy Horváth Tamás, a település polgármestere is fogalmazott: mit sem érnek a fejlesztések, ha a porták és az ingatlanok elhanyagoltak, gazosak. Fontosnak tartja, hogy aki vendégként látogat el a faluba, az is azt lássa, hogy milyen szép minden utca, ahová csak betéved. 

Kató Balázs keramikus művész készítette a kerámia-emléktáblákat, amiket a díjazottak kaptak.  

falunap
A "vurstli" sem hiányozhatott.
Forrás: Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

A hagyományos programokon kívül, igyekeztek változatos műsorokkal kedvében járni a kilátogatóknak. 

Ilyen volt most a reggeli futballmérkőzésen kívül, a Sárvíz Önkéntes Tűzoltók habpartija, a Döge Dog Training Kutyaiskola bemutatója is. Gyerekek élvezhették a Bábovi bábszínház műsorát, a felnőttek pedig a Táci Nyugdíjas Egyesület Szivárvány Dalkörének előadását. Aranyosi Péter humorista és a Happiness tánccsoport borzolta a kedélyeket Szandi és Csocsesz fellépése előtt. 

A napot tűzijátékkal és hajnalig tartó utcabállal koronázták.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában