Frissen Fejérből

2022.08.02. 13:30

Szent Kristóf közösségi ház: a fehérvári kerékpárosok új álma

A maroshegyi Szent Kristóf templom melletti közösségi ház remek helyszínét szeretné kerékpáros találkozóponttá alakítani a Magyar Kerékpáros Klub fehérvári szervezete.

S. Töttő Rita

A Szent Kristóf templom közösségi háza: a kerékpárosok szerint a Budapest-Balaton kerékpárút fehérvári biciklis pontja lehetne

Forrás: S. Töttő Rita / FMH

- Az az elképzelésünk, hogy a Budapest-Balaton kerékpárút fehérvári megállóhelye legyen a Szent Kristóf templom közösségi háza. Olyan helyet képzelünk itt el, ahol csomagokat lehet lepakolni, mosdóba lehet menni, s ha szükséges, akár egy éjszakát is ott lehet tölteni, hiszen nem mindenki tudja egyben ’lehúzni’ ezt a távolságot. Erre a célra a plébánia közösségi háza nagyon is megfelel: itt van az út mellett, a Sóstó Természetvédelmi Területének bejáratánál, fizikailag és földrajzilag is megfelelő, remek udvara, kertje is van, egyszóval a legjobb helyszín egy kerékpáros központ kialakítására. Nem mellesleg Szent Kristóf az utazók védőszentje, tehát a kerékpárosok számára is megfelelő találkozóponttá válhat– árulta el a feol.hu-nak Pásztor László, a Magyar Kerékpáros Klub fehérvári és területi szervezetének vezetője. – Aktívan tárgyalunk a világi és az egyházi vezetőkkel, hogy ezt az álmunkat megvalósítsuk.

Jancsó Ferenc, a plébánia világi vezetője hozzátette: eddig a saját közösségük számára szerveztek programokat a házban, de már szeretnének nyitni a ’külvilág’ felé is. A közösségi ház a maroshegyi egyházközség fenntartásában működik, s jelenleg „együtt gondolkodnak” a kerékpárosokkal, miként lehetne megvalósítani az elképzeléseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában