Frissen Fejérből

2022.08.23. 15:15

Sütik, ízesítik, tekerik – idén is lesz Palacsinta Péntek a Vízivárosban

Idén is megrendezik a Vízivárosban a már hagyományosnak számító Palacsinta Pénteket, mellyel a felnőttek mellett az iskola- és óvodakezdés előtt álló gyerekek arcára is szeretnének mosolyt csalni.

Héjj Vivien

Horváth Miklósné és Pisch Norbert

Fotó: Simon Erika / ÖKK

Három évvel ezelőtt hagyományteremtő céllal indult útjára a Palacsinta Péntek rendezvény, melyen már az első alkalommal több mint 700 palacsinta, tavaly pedig már több mint 800 palacsinta talált éhes szájra.

A nyár végéhez közeledve a gyerekek újra óvodai, iskolai kötelezettségüket kénytelenek teljesíteni, így a nyár utolsó pillanatait szeretnék a szervezők ezúttal is megízesíteni. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő elmondta, a vízivárosi LISZI iroda – Budai út 64. – elé felállított sátornál várnak mindenkit – életkorra való tekintet nélkül –, aki szívesen fogyasztana sokak kedvenc édességéből.

– A helyszínen sütjük, tekergetjük, hajtogatjuk a palacsintát, és élvezzük a csacsogással, vidámsággal teli napot. – tette hozzá a képviselő.

Fotós: Simon Erika / ÖKK

Az esemény ötletgazdája Pisch Norbert, az ART Kulturális Egyesület elnöke az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondta, a legnépszerűbb általában a kakaós palacsinta, de sokan szeretik a fahéjas és az ízes verziókat is, melyekből idén sem lesz hiány.

A palacsintákat a helyszínen sütik és az érkezők igényei szerint töltik augusztus 26-án 10 és 14 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában