Frissen Fejérből

2022.08.10. 16:00

Sulikezdő kampánnyal segítik a rászoruló gyerekeket Fejérben

A beiskolázás számos térségben leküzdhetetlennek látszó problémát jelent és segítség nélkül a szeptemberi tanévkezdés csak nehezen elképzelhető.

Tihanyi Tamás

Sokaknak okoz nehézséget a tanszerek beszerzése, ezért kell segíteni

Forrás: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A háborús válság okozta gazdasági nehézségek már ma is sok magyar családnak jelentenek súlyos gondot és ez kiemelten igaz a mélyszegénységben élőkre. Más segélyszervezetekhez hasonlóan a Baptista Szeretetszolgálat az elmúlt évben több mint kétezer nehéz sorsú kisgyermek iskolakezdését tudta segíteni tanszer adományokkal. A Fejér megyében alapított szervezet munkatársai tudják, hogy a szükségben élő, bajba került családok számítanak rájuk és támogatóikra, ezért a „Sulipak(k)olj Te is!” elnevezésű programot ebben az évben is folytatják: online adományozással vagy egy háromezer forintos tanszercsomag online megvásárlásával bárki segíthet. A kampány központja a pákozdi logisztikai központ, ahol már napok óta dolgoznak a csomagok összeállításán.  

Iskolakezdéskor is nagy öröm segíteni: Szilágyi Béla az egyik átadáson 
Forrás: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

 – Nagy terhet ró az iskolakezdés a családokra, főleg ahol több gyermek is van. Ezen a terhen igyekszik könnyíteni a Baptista Szeretetszolgálat évről-évre. Partnereink és adományozóink segítségével tavaly kétezer Sulipakkot sikerült összeraknunk, ez azt jelenti, hogy ennyi rászoruló családnak tudtunk segíteni, ennyi kisgyerek arcára sikerült mosolyt csalnunk az új tanév kezdetén. Fantasztikus volt látni, mennyire tudnak örülni egy-egy ceruzakészletnek, új tolltartónak. Ezt az eredményt idén szeretnénk felülmúlni, a tavalyinál több tanszercsomagot állítva össze, hiszen a problémák száma nem lett kevesebb –, mondta Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke.  

Részletek az adományozási lehetőségekről a segélyszervezet honlapján találhatóak.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában