Frissen Fejérből

2022.08.02. 13:12

Rezsitámogatási program indul a szociálisan rászoruló fehérváriak számára

Többek között a gázszámla és a villanyszámla összegéhez való hozzájárulást lehet majd igényelniük a rászorulóknak a tervek szerint.

Szanyi-Nagy Judit

Segítenek a rászorulóknak

Forrás: Teknős Miklós / Magyar Nemzet

Közösségi oldalán Cser-Palkovics András polgármester írta meg, hogy a szociálisan rászoruló városlakók számára rezsitámogatási programot indítanak. A részletek kidolgozása folyamatban van, a program fedezetét szolgáló pénzügyi átcsoportosításokkal együtt. S noha várhatóan az augusztusi közgyűlés dönt majd a támogatás igénybevételének pontos feltételeiről és az igényelhető összegekről, az már biztos, hogy egyik tételként a gázszámla és a villanyszámla összegéhez való hozzájárulást lehet majd igényelni, mindkettőt úgy, hogy az önkormányzat közvetlenül a szolgáltatónak fogja átutalni a megítélt összeget. Emellett a tűzifa beszerzéséhez is lehet egyszeri, nagyobb összegű támogatást igényelni, ezt egy összegben fogja átutalni a jogosult igénylőnek az önkormányzat. 

A jogosultak körét elsősorban jövedelmi és családi helyzet alapján ítélik meg. Kiemelt cél, hogy az egyedül élő, alacsony jövedelműeket, illetve a gyermeke(ke)t egyedül nevelőket segítsék – tájékoztat a polgármester.

Azt, hogy hányan lesznek jogosultak a támogatásra, adatok hiányában jelenleg nem tudják megbecsülni sem. Vagyis a támogatási program a néhány tízmillió forinttól a 300 millió forintos nagyságrendig bármennyibe kerülhet az önkormányzatnak – de igyekeznek minden olyan személynek segíteni, aki a fenti kategóriába tartozik, s indokolható és méltányolható okokból nem tud a kormányzat által meghatározott átlagfogyasztási keretekbe beleférni, de anyagi helyzete nem teszi lehetővé az átlag feletti fogyasztás kifizetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában