Frissen Fejérből

2022.08.15. 17:30

Régen várt fejlesztés valósulhatott meg Sárosdon

Mintegy 5,3 kilométeren kapott teljesen új aszfaltburkolatot az Adony-Káloz összekötő út Sárosdot is érintő szakasza. A beruházás a településen 2013 óta zajló közlekedésbiztonsági fejlesztés második állomása.

Héjj Vivien

A hivatalos átadóra a polgármesteri hivatal előtti szakaszon került sor

Forrás: Héjj Vivien / FMH

A projekt műszaki részleteiről az átadón Molnár István, a Magyar Közút Zrt. Fejér megyei igazgatója elmondta, a felújított szakasz hossza 5275 méter, ebből 980 méter Sárosd belterülete, a többi pedig külterületi rész. A régi burkolat 1966-ban épült makadám burkolat volt, azóta karbantartási munkálatok, kátyúzási tevékenységek történtek, komolyabb felújításra eddig nem volt lehetőség.

Az elsődleges cél a burkolat megújítása volt: ez két réteg aszfalttal, egy változó vastagságú kötőréteggel, valamint konstans vastagságú kiegyenlítőréteggel történt meg. A 840 millió forintos beruházás részeként a padkák és a vízelvezető rendszerek felújítására is sor kerülhetett.

– Egy olyan útszakaszt sikerült megújítanunk a Magyar Falu Programból, amely a választókerületem egyik legrosszabb útja volt. A fejlesztés két szakaszból állt: tavaly decemberben már átadtuk a Sárkeresztúr belterületi részétől a határvonalig tartó útszakaszt, mostanra pedig Sárosd határvonalától egészen a központig elkészült a fejlesztés. A belterületi részen is olyan színvonalú útfelújítás történt, amelyet a sárosdiak méltán vártak el. – beszélt az előzményekről is Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője kiemelve, a Magyar Falu Program hatalmas lehetőséget adott a négy számjegyű utak megújulására.

Dunkl Gergely polgármester arról beszélt, egy olyan útszakasz újulhatott meg, amit sokan és sokszor használnak minden egyes nap, akár a megyeszékhelyre, akár a szomszédos településekre utaznak.

– Egy kistelepülésnek mindig nagy ünnep, ha egy út megújulhat. Ez egy kimondottan üdvözlendő beruházás volt, mert egy két számjegyű főúthoz tudunk mostantól rázkódás és lengéscsillapítók javítása nélkül eljutni. Nagyon ráfért erre az útra a felújítás és nagy öröm számunkra, hogy közel egy kilométeren a belterületi szakasz is megújulhatott. Ez közel száz háztartásnak jelent minőségi utat a háza előtt. – tette hozzá a polgármester. Hangsúlyozta, a tervezésben az önkormányzat is részt vett, hiszen 2013 óta zajlik a településen egy közlekedésbiztonsági fejlesztés Sárosdon, ami első körben a településközpont megújulását jelentette. A mostani fejlesztés a második állomás, a következő pedig a település háromszög alakú elágazásának megújítása lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában