Fejlesztés

2022.08.17. 13:56

Lila lesz és fekete Fehérvárcsurgó

Egy olyan útfelújítás zajlik a településen, amit már régóta vártak az ott élők. Az úttestre fekete aszfalt kerül, míg a közterülete és számos magánház udvara levendulától lesz lila.

Palocsai Jenő

Igaz, hogy okozhat némi fennakadást a közlekedésben, de már nagyon ráfért erre az útra a felújítás

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

A község polgármesterétől, Temesvári Krisztiántól tudjuk, hogy jelenleg is zajlik a 8204-es út település előtti szakaszának felújítása. A Magyar Közút saját kivitelezésben teszi a foltos, kátyús utat újra feketévé. A Fehérvárcsurgó közigazgatási területét érintő 8204-es út szóban forgó, mintegy 1,5 km hosszú szakasza a település határa és a homokbánya vasúti átjárója között feszül. A munkálatok padkaszedéssel kezdődtek és a felületmarás után kezdődik a kiegyenlítő aszfaltréteg terítése, majd a további 4 cm-es kopóréteggel felvitele.

Eközben a település határain belül levendulásításba kezdett az önkormányzat. A parkok, közterületek színesebbé tétele érdekében szabadgyökerű levendulatöveket kíván vásárolni és nem mellesleg erre akarja buzdítani a község lakosait is, hogy minél inkább lilába öltözzön Csurgó. A szándék szerint vesznek 40-50 cm magas angol és az úgy 20 centivel alacsonyabb, ám parfümösebb illatú francia fajtát is. A nagy ültetés várható ideje ez év október lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában