Frissen Fejérből

2022.08.21. 18:58

Kaotikus állapotok délután az Auchan körforgalomnál (frissítve)

Sok autó araszolt és várakozott késő délután a Holland fasornál: külön kiemelve a nagyáruház Decathlonhoz közelebbi parkolóját, ilyenkor ugyanis innen a legnehezebb a kijutás.

Horváth-Buthy Lilla

Sajnos nem először és vélhetően nem is utoljára jártak így autósok.

Fotó: Sarkadi Krisztián

A torlódást nem csak a bevásárlók idézték elő, nem indult meg a dömping a tegnapi boltzár miatt. A Balatonról érkező nyaralók tömege okozta, akik vélhetően a kedvezőtlen időjárás miatt nagyobb számban és korábban indultak haza. Az a nyaraló pedig, aki a 8-asról Veszprém felől felhajt a Fehérvárt nyugatról elkerülő útra, az csak itt, az Auchannál tud felmenni az M7-esre.

Bár sok autó araszolva tudott csak haladni, mégis azt mondhatjuk, a nagyáruház fentebb említett parkolójában megállók lehettek a legrosszabb helyzetben: innen ugyanis tényleg egy-másfél órát vártak sokan, hogy elérjék a szabadulást jelentő körforgalmat. (Ami előtt folyamatosan elsőbbséget kell adni az "elülső" parkolóból érkezőknek, akik pedig folyamatosan "összeadódnak" a nyaralókkal.)

Sikerült felvennünk a kapcsolatot két parkolóban veszteglő autóssal, akik kora délután csak egy szimpla vásárlásra indultak. Egyikük, Sarkadi Krisztián, akitől a fotót is kaptuk, kérdésünkre elmondta: - Mi a párommal az 1-es számú parkolóból szerettünk volna átmenni a 11-be és ez körülbelül 2,5 óráig tartott. Nem csak az volt a baj, hogy rengeteg autós volt és vásárló, de egyszerűen semmi előzékenység nem volt az emberekben. Tisztelet a kivételnek, persze. Bevált szokás, hogy külföldön ilyen helyzetben alkalmazzák a cipzár elvet.  Így haladna a forgalom, de ez nem sikerült és rengeteg ember nem tudott kijutni a parkolóból. Egy kicsit világvége hangulat volt. De ahhoz képest nyugodtan kezelték az emberek a kialakult helyzetet, még ha ez katasztrofális is volt.

Sajnos nem először és vélhetően nem is utoljára jártak így autósok. 
Fotós: Sarkadi Krisztián

Egy másik autós, aki tanúja (elszenvedője) volt a kialakult helyzetnek így nyilatkozott a feol.hu-nak: - Nem is a szokásos körforgalomban keletkezett a probléma, hanem a parkolóban. Volt olyan valószínűleg, aki szerencsésebb vagy pofátlanabb volt, így hamarabb ki tudott jutni. A gond leginkább a bolttól távoli sorokban alakult ki. Én körülbelül 15:20 fele értem az autómhoz, és kb. egy teljes óra volt, mire sikerült túljutnom a második körforgalmon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában