Frissen Fejérből

2022.08.16. 20:00

Juhász Judit újságíró kapta a Szent István Emlékérem és Díjat

Elhivatott közéleti, közművelődési tevékenységeinek elismeréseként Juhász Judit újságíró, a Magyar Művészeti Akadémia sajtófőnöke vehette át idén a Szent István Emlékérem és Díj elismerést.

Héjj Vivien

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban tartott díjátadón Spányi Antal megyés püspök, a Szent István Emlékérem és Díj Kuratóriumának elnöke köszöntőjében elmondta, 2004-ben a díjat azzal a céllal alapították, hogy a Szent István-i értékrendet a társadalom elé állítsák. Nem szavakkal, nem magasröptű tanítással, nem szavakba foglalt igazságok kimondásával, hanem legfőképp életpályákkal. Emberek életével, akik a maguk helytállásával, küzdelmeivel, a maguk állhatatos törekvéseivel mindig képesek voltak kiállni a Szent István-i maradandó értékrend mellett.

A Szent István Emlékérem és Díj elismerést idén Juhász Judit újságíró, a Magyar Művészeti Akadémia sajtófőnöke vehette át. Soltész Miklós államtitkár a díjazott méltatásában elmondta, Juhász Judit közgazdász diplomája megszerzését követően elvégezte a Magyar Újságíró Szövetség újságíró iskoláját. Szakmai pályafutását a Magyar Rádiónál kezdte, ahol csaknem két évtizeden át szerkesztő-riporterként, majd főmunkatársként dolgozott. Az első szabadon választott magyar kormánynak négy évig szóvivője, a Westel Rádiótelefon Kft. PR igazgatója, majd a Magyar Rádió Zrt. műsorokért felelős alelnöke volt. 2001-től a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtófőnöke, ezt követően a Magyar Katolikus Rádió alapítója és vezérigazgató-helyettese.

– A Kazinczy-, Pethő Sándor és Príma-díjas újságíró munkásságát 2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjével ismerték el. A Magyar Művészeti Akadémia köztestületté válását követően az Akadémia első sajtófőnöke, szóvivője lett. Elhivatott közéleti, közművelődési tevékenységei közül külön méltatást érdemel az Anyanyelvápolók Szövetségének kötelékében végzett áldozatos munkája, mely szervezetnek 2013 decembere óta elnöke, valamint meghatározó személyisége, alelnöke a Magyar Örökség Díjbizottságának is. – fogalmazott az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában