Frissen Fejérből

2022.08.16. 18:01

Jó hírek érkeztek a fák törvényes kivágásával kapcsolatban

Továbbra is tilos a természetvédelmi és Natura 2000-es területeken az őshonos fák tarvágása. A jó hírről Cser-Palkovics András, Fehérvár polgármestere is beszámolt közösségi oldalán.

feol.hu

Forrás: Pixabay

A ma megjelent miniszteri rendelet értelmében továbbra is tilos marad a természetvédelmi területek és Natura 2000-es területeken az őshonos fák tarvágása, emellett a rendelet kiemeli: "a könnyített szabályok csak akkor alkalmazhatók, ha a 2022. évre vonatkozó kitermelési tervben foglaltak végrehajtásával a tűzifa-keresleti igény nem elégíthető ki." Meggyőződésem, hogy a kormányzat helyesen döntött, köszönet illeti, amiért tisztázta a kérdéses rendeletben foglaltakat és eloszlatta a bizonytalanságok, félreértések lehetőségét - írja posztjában. 

Az erdőtelepítést is folytatja az Önkormányzat és a Vadex:

A polgármester bejegyzésében kitért arra is, hogy Székesfehérvár álláspontja az, ami eddig: dolgoznak tovább a szakmai szervezetekkel és a kormányzattal közösen azért, hogy a város zöldterületei egyre bővüljenek, és végre tudják hajtani a Fehérvár Tüdeje program hosszabb távú ütemeit is!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában