Frissen Fejérből

2022.08.02. 16:00

Harmadik mesetáborát szervezi a Gárdonyi Géza Művelődési Ház ezen a nyáron

A népmesékre épülő foglalkozásokon mesemondás, zenei bemutatók, interaktív népi játékok foglalják le a nyári szünetüket töltő gyerekeket.

S. Töttő Rita

Forrás: Fehér Gábor / FMH

Épp a népi hangszerek világába kalauzolta a kicsiket kedden reggel Varró János népzenész, amikor bekukkantottunk a Gárdonyi Géza Művelődési Ház mesetáborának harmadik turnusába. Játékos foglalkozások, bemutatók segítségével tudhatták meg a gyerekek, mi a különbség az ütős, a húros vagy éppen a fúvós hangszerek között.

Forrás: Fehér Gábor / FMH

- Olyan kézműves foglalkozásokat is tartunk, amelyekkel a hétköznapokban nem biztos, hogy találkoznak a gyerekek. Ilyen a bőrözés, gyöngyfűzés, nemezelés – sorolta Szilvási-Grund Helga, a tábor vezetője. A tábor jellemzően általános iskolásoknak szól, s most éppen legalább húsz gyermek számára nyújt tartalmas kikapcsolódást. – Azt gondolom, nagy segítség ez a tábor a szülőknek, hiszen nagyon hosszú a nyári szünet és a szabadidő „lefedése” nem kis feladat. Főképp maroshegyi gyerekek vannak a foglalkozásainkon, de Székesfehérvár egyéb területeiről és vidékről is hoznak hozzánk kicsiket.

Az idei nyár utolsó „Gárdonyi Gézás” tábora augusztus közepén kezdődik, akkor kézműves foglalkozások lesznek túlsúlyban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában