Zsűrizés

2022.08.03. 07:10

Finom falatok versenye Abán

Pörkölt, gulyás vagy leves? – bármelyiket megfőzhetik az abai főzőverseny indulói. A finom falatok elkészítésére vállalkozó csapatok augusztus 5., péntek 16 óráig adhatják be jelentkezésüket. A legízletesebb ételek készítőit a zsűri díjazásban részesíti.

Héjj Vivien

Mind az ételek jellegét, mind az elkészítés módját a versenyzőkre bízzák

Forrás: Shutterstock

Augusztus második hétvégéjén a közös mulatság és az ínycsiklandó illatok, finom falatok kapják a főszerepet Abán. Az idei főzőversenyre augusztus 5-e, péntek 16 óráig jelentkezhetnek a csapatok a 22/430-005-ös telefonszámon, a [email protected] címen vagy személyesen a közösségi házban, nyitvatartási időben. Nevezési díj nincs. 
A megmérettetésen bármilyen helyben, frissen elkészített étellel indulhatnak a gasztronómia szerelmesei, az ételekre vonatkozóan semmilyen megkötés nincs. A szükséges hozzávalókat a csapatok maguknak biztosítják. A verseny 13 órakor kezdődik, az ételek elkészítése során a háromfős zsűri végigjárja a főzőterületet, majd este hat óra előtt nem sokkal kezdődhet a „szakmai kóstolás”. A zsűri egytől tízig terjedő skálán osztályozza az ételeket, figyelembe véve azok ízét, állagát és a tálalás módját. Az ünnepélyes eredményhirdetés fél hétkor kezdődik. 
A főzés módját a csapatokra bízzák, a versenyzők maguk dönthetik el, hogy gázzal vagy fával gyújtanak alá bográcsaiknak. A tűzifát a helyszínen az önkormányzat biztosítja. A szervezők kérik, aki teheti, hozzon magával sátrat, asztalt, padot, ugyanis ezekből korlátozott mennyiség áll rendelkezésre. 
A főzőverseny után koncerttel és bállal folytatódik az este.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában