Frissen Fejérből

2022.08.25. 07:00

Finisbe érkezett a nádasdladányi bölcsőde, 1-2 hónap és élet költözik az új falak közé

Minden készen áll, hogy az engedélyek beérkezése után azonnal fogadni tudják az első gólyaként érkező piciket az új bölcsődében.

Hajdú Marianna

Már nem kell sokat várni és élettel telik meg az újonnan elkészült bölcsőde.

Forrás: Pixabay

A fejlesztés eredményeként egy hatalmas lépés, a nádasdladányi óvoda bővülése valósult meg egy 8 fős mini bölcsődével és akadálymentesítéssel.

Az óvoda az átépítés után kiegészült az 1 gyermek szobát tartalmazó bölcsődével és az ahhoz tartozó helyiséggel. A kihasználatlan előtéret is tornaszobává alakították át, és ahhoz tartozó szertárrá alakult át.

A bölcsődei részhez saját, lekerített játszóudvar került kialakításra, melyben bölcsődei játékok kerültek elhelyezésre. Emellett a bölcsődei nevelés-gondozási munkához kapcsolódóan beszerzésre kerület bútorok és egyéb berendezési tárgyak, informatikai eszközök. Minden, ami a gyermekek tökéletes ellátásához szükséges.

“A fejlesztés hozzájárul a bölcsődei ellátáshoz való hozzáférés javulásához, a települési szolgáltatások minőségi fejlődéséhez, a családok életminőségének javításához. Továbbá elősegíti a 0-3 éves korú gyermekek fejlődését, melynek köszönhetően a jövőben az óvodai nevelésben, a közoktatásban hatékonyan tudjanak fejlődni.” – tudtuk meg az Önkormányzat tájékoztatójából.

A bölcsőde kialakításával 2 fő kisgyermekgondozó és nevelő és 1 fő bölcsődei dajka státusz jön létre. A munkahelyteremtéssel és a szolgáltatás bővítéssel jelentősen növekedik a település lakosságmegtartó ereje, amely Nádasdladány jövőjének alapvető feltétele és a település vezetése nagy hangsúlyt feketet erre.

Az projekt sikeres műszaki átadás-átvétele 2021.11.23-án megtörtént. Már csak a használatbavételi engedély és a működési engedélyek megszerzése van hátra és szeretettel várják az első picinyeket, akik birtokba veszik az új létesítmény a gyerekek és szüleik örömére.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretén belül a "Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése" című pályázati felhívás keretében valósult meg 111,22 millió forint összegű, vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítséggel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában