Frissen Fejérből

2022.08.05. 11:00

Felüljáró az Auchan-körforgalomnál, jegyautomata a városban

Egy felüljáró megépítése lett volna az egyik legjobb ötlet az Auchan-körforgalomnál, de több más megoldást is vizsgáltak a szakemberek.

Szanyi-Nagy Judit

Napirenden tartott téma az Auchan-körforgalom bővítése

Forrás: FMH-Archív / FG

Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán videóbejegyzésben válaszolt a kommentelők kérdéseire, felvetéseire. Egyikük leírta, az Auchan-körforgalom esetében egy felüljáró ötlete fogalmazódott meg benne, amelyet azon járművek használnának elsősorban, amelyek tranzitforgalomként mennének át ezen a szakaszon. A városvezető elmondta, a legjobb megoldás valóban a felüljáró lett volna, azonban többféle megoldást is vizsgáltak a szakemberek, s időben és anyagiakban is a jelenlegi megoldás tűnt a leggyorsabban és reálisan megvalósítható alternatívának. A körforgalombővítés részeként ráadásul ide kapcsolódik majd a negyedik sztrádalejáró, ami az M81-gyel köti össze az M7-es és az M1-es autópályát.

Más arról érdeklődött, jegyautomatákra lehet-e számítani a városban. Cser-Palkovics András kiemelte, jó lenne, dolgoznak is ezek előkészítésén, de az automaták komoly költségekkel járnak. Ha ilyen eszközöket létesítenek a városban, azokat szeretnék összekapcsolni a vasúti és a helyközi közlekedéssel, avagy a MÁV-val és a Volánnal közös rendszer kialakítása lenne a legideálisabb.

Egy újabb kommentelő a parkolástól a múzeumig mindenre kiterjedő Fehérvár kártya bevezetését vetette fel. Az elöljáró elmondta, dolgoznak rajta, hiszen a már létrehozott és működő városapplikáció mellett ez egy kiváló fejlesztés lehetne. Jó példaként Hollandiát hozta fel, ahol működik már olyan kártyarendszer, amely a felhasználó számára lényegében egy helyen biztosít mindent.

– A távfűtéses lakások fűtésköltsége marad a régi tarifával? Vagy differenciáltan lesz légköbméter alapján? – tette fel a kérdést egy városlakó. Cser-Palkovics András megerősítette: a távhős lakásokat a mostani változások nem érintik, tehát sem a távhő-, sem a melegvíz-szolgáltatásnál nem történik változás. Továbbra is él a teljes rezsicsökkentés a víz, valamint adott esetben a hulladékkezelésnél is.

A teljes videó itt érhető el:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában