Útfelújítás, lezárás

2022.08.31. 07:00

Ezeket a fehérvári útszakaszokat lesz érdemes elkerülni szeptember 1-től

Már csak egy nap és városszerte megtelnek az utak autóval, hiszen megkezdődik az új tanév. Annak próbáltunk utánajárni, mely útszakaszokat érdemes elkerülni azért, mert ott még valamilyen felújítás, javítás zajlik.

Házi Péter

Képünk illuszráció!

Forrás: Fehér Gábor / FMH

Amint az önkormányzat közlekedési irodájától megtudtuk, a következő helyszínek számítanak Fehérváron munkaterületnek:

Folyamatban van a kerékpároshálózat fejlesztése, emiatt a Berényi út mellett, a Zámoly és a Kiskút útján kisebb korlátozásokkal találkozhatnak a közlekedők. Ezek szeptember első heteiben alkalmanként rövidebb szakaszon sávlezárást jelentenek majd.

A Mátyás király körút – Schwäbisch Gmünd utca – Szabadságharcos út között zajló felújítás is folyamatban van, a teljes útzárás a Mátyás király körút elején még megmarad szeptember elején, tehát az iskolakezdéskor ezen a részen érdemes lesz torlódással számolni. Jó hír viszont, hogy az ősz folyamán ezt, az átmenő forgalom által igencsak használt szakaszt megnyitják. Ugyanakkor lokális forgalomkorlátozások még lehetnek, illetve a Schwäbisch Gmünd utcában sávlezárásokkal kell még számolni.

A belváros környékén több iskolát is érint a Mátyás király körút továbbra is tartó lezárása
Fotós: Nagy Norbert

Szintén a kerékpárúthálózat-fejlesztés keretében az önkormányzat már átadta a munkaterületet, de a kivitelező még nem kezdte meg a munkát a Rákóczi út József utca és Széna tér közötti szakaszán. Itt az ősz folyamán várható forgalomkorlátozás a parkolási lehetőségek időszakos megszűnésével, esetleg néhány napon át tartó, félpályás zárással lehet számolni.

Folyamatban van a kivitelezés a Balatoni úti szervizút Tolnai utca és Vörösmarty téri társasházak közötti szakaszán, itt a parkolási lehetőségek korlátozottak jelenleg.

A déli összekötő út építésének keretében még a tanévkezdéskor is tart majd a Sárkeresztúri út-Juharfa utca körforgalmi csomópont kialakítása: Szeptember első heteiben félpályás zárással kell számolni, váltakozva, jelzőlámpával irányítva halad itt a forgalom, de a közlekedési iroda információja szerint, amint lehet, mindkét irány számára megnyitja a kivitelező a csomópontot, azaz nem kell majd a lámpa zöldjére várni.

Máshol a városi úthálózaton nem kell jelentősebb forgalomkorlátozással számolni. Az önkormányzat azt javasolja, hogy a  waze, illetve a google maps alkalmazás használatával tervezzük az utazásokat, ezeken ugyanis minden aktuális zárás, terelés – amiről a közlekedési iroda tud – szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában