Erzsébet Napközi-tábor

2022.08.23. 16:45

Élményekkel, tapasztalatokkal és új barátságokkal lettek gazdagabbak a Szabadbattyánban táborozó gyerekek

Valódi kikapcsolódás a lakóhelyen, színes programok és élmények a nyári szünetben: ezt nyújtják a Napközi Erzsébet-táborok. Népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy évről-évre teltházzal üzemel az ország minden pontján.

Hajdú Marianna

A nyári tábor olyan népszerű, hogy meghirdetésétől számítva, két órán belülbetelt minden hely.

Forrás: A szervezők

Vidám, csilingelő gyermekzsivaj költözött be a nyári melegben a Szabadbattyáni Móricz Zsigmond Művelődési Házba, Szabadbattyánban a hónap első napján. Augusztusban három egymást követő héten került lebonyolításra a Napközi Erzsébet-tábor, ahová előzetesen áprilisban kellett regisztrálni a szülőknek.  A tábor népszerűségét az is mutatta, hogy a jelentkezési felhívásra a közösségi oldalon való közzétételt követően 2 óra elteltével már betelt a létszámkeret.  A napközi táborozás hétköznaponként hétfőtől péntekig 8.00 és 16.00 között várta a gyerekeket, amíg szüleik dolgoztak.

A programterv összeállításánál és lebonyolításában elsősorban sport és egészségtudatos életmód, környezettudatosság, természeti értékeink és környezetszépítés, művészeti nevelés, kulturális örökségeink, hagyományőrzés, kézművesség, önismeret, közösségépítés, kompetenciafejlesztés került előtérbe, amelyet az intézményvezető Márkusné Anett dolgozott ki. A művelődési ház dolgozóin kívül, óvodapedagógusok, tanítók és önkéntes diákok segítették a napközis tábori napok lebonyolítását. Kirándulni a keddi és pénteki napokon voltak a gyerekek, a legváltozatosabb úti célokat felkeresve. 

Erzsébet Napközi-tábor
A gyerekek a legváltozatosabb programokkal gazdagították élményeiket.
Forrás: A szerzők

Székesfehérváron az Igézőben interaktív meseelőadáson, délután pedig közös mozizáson vehettek részt. Ellátogattak a Pákozdi Katonai Emlékparkba és a Pákozdi Pagonyba, de a Siófoki Bella Állatfarmon is jártak. A nagyobb kirándulások helyszíne Tordas a western élményfalu, a Kislődön a Sobri Jóska élménypark. Felejthetetlen pillanatokkal gazdagodtak Budapesten a közös repülőtér látogatás és Aero parki túra alkalmával a résztvevő gyerekek.

Ács Tamás színész jóvoltából a NKA pályázati támogatásból megtekinthették a táborozók Varró Dániel: A leprikónok átka című interaktív meseelőadást. A helyi értékek is bemutatásra kerültek a táborban. A Csíkvár Nyugdíjas Klub interaktívan megmutatta a langalló készítés tudományát, amely finomság a Faluház kemencéjében sült ki.  Váczi Márk, a Helyi Értéktár Bizottság elnöke végigkalauzolta a gyerekeket a helyi nevezetességeken, így bemutatásra került a Kula torony és a Cifrakert is. 

Számos programmal tették a szervezők a tábori résztvevők mindennapjait felejthetetlenné, mint például az akadályverseny, számháború, lézerharc, ugrálóvár, táncbemutató, aszfaltrajzverseny, habparty, rendőrségi bemutató, kézműves foglalkozások, sportversenyek vagy az “Így tedd rá!” foglalkozás.

Ebből a pályázati forrásból sikerült sporteszközökkel, társasjátékokkal, de kézműves eszközökkel is gazdagítani a művelődési házat. A tábor nemcsak közösségi élményt nyújtott a közel 100 fő, jórészt Szabadbattyáni gyerkőcnek. Érkeztek táborozók Tácról, Sárszentmihályról, Kőszárhegyről, így – remélhetőleg hosszú távon is – sok, új barátság született.

A táborok a múlt héten véget értek, a napokban már a gyerekek és szüleik is a tanévkezdésre koncentrálnak, de az elmúlt hetekben szerzett élmények és tapasztalatok sokáig elkísérik az idei nyár táborozó kis diákjait.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában