Tudatos vízfogyasztást kér a Mezőföldvíz

2022.08.16. 10:31

Dunaújvárosban jelenleg nincs szükség vízkorlátozásra

Az elmúlt száz év legszárazabb időszakában, az idén nyáron tapasztalt rendkívüli kánikula miatt a valaha mért legalacsonyabb vízállás közelébe apadt a Duna vízszintje, ami miatt kiemelten szükséges a lakosság tudatos vízfogyasztása - tájékoztatta lakosságot a Mezőföldvíz Kft.

Duol.hu

Forrás: Tóth Réka

A folyó vízhozama ezért jelentősen kisebb, mint az átlagos években. Mivel Dunaújvárosban az ivóvízbázis alapja a Duna, az alacsony vízállás miatt a folyóból kinyerhető ivóvíz mennyisége is csökken, ezért a kitermelt ívóvíz felhasználása kiemelt figyelmet érdemel. Jelenleg Dunaújvárosban nincs szükség vízkorlátozásra, de meglévő vízmennyiség tudatos felhasználása különös körültekintést igényel.

A Mezőföldvíz arra kéri a fogyasztókat, hogy az esetleges vízhiány megelőzése érdekében fokozottabban figyeljenek vízfogyasztásukra, kerüljék a nem feltétlenül szükséges, pazarló vízfelhasználást. A tudatos vízfogyasztással elkerülhető, hogy amennyiben folytatódik a rendkívüli kánikula és a csapadékhiányos időszak, akkor a szárazság okozta dunai vízmennyiség csökkenés következményeként vízkorlátozást kelljen életbe léptetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában