Irány a játszótér!

2022.08.08. 07:10

Dunaújváros kedvenc játszóterei

A szakértők nem győzik hangsúlyozni, hogy kisgyermekkorban elsősorban mozgásos élményre és szociális kapcsolatokra van szükségük a lurkóknak, lehetőleg a szabad levegőn. Erre pedig a legkézenfekvőbb megoldás a játszótér.

Török Tímea / DH

Hol van a legmenőbb játszótér? A két közönségkedvencet vettük górcső alá

Fotó: Shutterstock

Szerencsére az elmúlt időszakban számos nagyszerű játszótér épült, vagy a régieket kiválóan felújították. Dunaújvárosban harmincnál is több játszótér van. Teljesen szubjektív ajánlóm megírása előtt egy mini közvélemény-kutatást végeztem, az eredményei alapján készült az összefoglaló. A Petőfi ligetben, a Bartók Kamaraszínház mögött van egy remek hely. A kalózhajót idéző mászókás játék a városi kiskalózoknak kitűnő színtér. Nagy előnye, hogy mindenhogyan könnyen megközelíthető, és kellemes, árnyékos a környezete. Négy hinta és két mérleghinta is van, s a markológép is szuper szerepjáték-ihlető elfoglaltságot kínál a fiúknak. 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat által üzemeltetett játszótér szintén sokak kedvence. Az Október 23. téren található, a kormányablak mögött. Autóval kényelmesen megközelíthető, ha busszal érkezünk, rövid séta szükséges. Többfunkciós közösségi térként 2014-ben nyitotta meg kapuját. A folyamatos nyitvatartást a játszótéren felépített száz négyzetméteres játszóház teszi lehetővé, így a látogatók rossz idő esetén is részt vehetnek a programokon. A mosdó is megoldott, és játékok is kölcsönözhetők. Így nem feltétlenül kell a kismotort otthonról cipelni. Rengeteg játékelem van, amelyek több korosztályt szórakoztatnak, s közülük több kifejezetten kicsiknek készült. A játszótér biztonságos, körbekerített és tiszta. A játszótéri eszközökön kívül itt minden hétre foglalkozásokat is szerveznek, egy játszóházhoz hasonlóan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában