Frissen Fejérből

2022.08.04. 13:30

Bregyó táborosok a mesék, babák világában

A városi Napraforgó tábor utolsó előtti turnusán vehetnek részt ezen a héten a gyerekek. Szerdán a Hetedhét Játékmúzeumot látogatták meg.

S. Töttő Rita

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az apró mesevilágok órákra lekötik a gyerekeket a Hetedhét Játékmúzeumban, ahová ezúttal a Bregyó központú városi Napraforgó tábor egy csoportja érkezett szerdán. Kezükben tesztlapok, így járnak-kelnek a kiállított babaházak között.

- A Moskovszky babajáték-gyűjteményt nézzük meg a gyerekekkel – árulja el Kovácsné Boros Ildikó, a Napraforgó tábor vezetőhelyettese, nevelő. – A gyűjtő saját gyermekkorából merítette az ihletet, saját emlékein keresztül elevenítette fel, restaurálta a babákat, melyeket most láthatnak a mai gyerekek, felnőttek is. Ehhez a gyűjteményhez – hogy egy kicsit érdekesebbé tegyék a látogatóknak -, készültek feladatlapok érdekes feladatokkal. Így fedezzük fel az előző nemzedékek játékait, babáit, az akkori játékok világát.

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A tábor résztvevői igazi élményekkel gazdagodnak minden turnusban: jártak már a Titkok Házában, a Helyőrségi Múzeumban, de a Bregyóban is rendeznek programokat a gyerekeknek.

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Jönnek egészségvédők, van lövészet, a rendőrség biciklis akadálypályát épít nekik, akinek kedve van, sportolhat a pályákon vagy éppen a kézműves foglalkozásokon vehet részt. De helybe jön a könyvtár is – izgalmas mesés-kézműves foglalkozásokkal kötik le a gyerekeket. A favorit pedig a fehérvári strand, ahová – időjárástól függően - heti háromszor visszük a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában