Remek programok

2022.08.08. 08:00

Benépesült a kisapostagi Duna-part az augusztálison

A szombat dacára korán keltek azok, akik részt akartak venni a Kisapostagi Augusztálison, ahol a XXIII. halászléfőző és snecifogó, valamint a sárkányhajóverseny zajlott.

Balogh Tamás / DH

Csodás környezetben versenyzett a két testvértelepülés

Forrás: DH

Az első lépéseket a főzést választók tették meg, bár a 8 órai jelképes rajt elsősorban a reggeliért felelőseket mozdította meg. El kell ismerni, hogy ők is alaposan felkészültek, mind a korrekt reggeli italok, mind az étkek tekintetében. Kimondható, hogy a bőséget illetően a finom főzetek nélkül sem maradt volna éhesen a jókedvű gyülekezet. A környék halfőzőmestereinek vesztére a Körösök vidékéről, sőt a már szinte túlságosan nevezetessé vált Bajáról is érkeztek bográcsos versenyzők. Mint utóbb kiderült, nem véletlenül: az elsőségért járó díszes trófeát magukkal is vitték. 

Dunaegyháza és Kisapostag sárkányhajócsapata mérte össze felkészültségét. Két, közel háromszáz méteres futamot teljesítettek a Dunán – hegymenetben. Az elsőn egy rendes hajóhossznyival, a másodikon valamivel bővebben nyertek a vendégek. Erre mondta a közönség, hogy az ezüst is szépen csillog. Ezt a sárkányhajó extra futamában és a halászléfőzésben is bizonyították. A rangidős Somogyi Balázs vezette gárda az első versenyszámban dicséretes módon helytállt, a másodikban pedig meg sem álltak a különdíj besöpréséig. Ezután szép reményeink lehetnek a következő bajnokságra nézve. Délután egy kis chill party volt, majd Liszkai Lukács Öcsi, utána a NADENe koncertjét élvezhette a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában