Ismerkedés

2022.08.17. 09:56

Az adonyi borrend tagjai a Mátrában jártak szakmai kiránduláson

A Duna-menti Szent Orbán Borrend Adony szakmai kiránduláson vett részt a Mátraaljai borvidéken. A résztvevők szerint az utóbbi évek egyik legérdekesebb útja volt.

Az adonyi borászok négy pincészetben jártak a Mátraalján

Schmidt Attilától, az adonyi borrend nagymesterétől megtudtuk, hogy régi tervük volt, hogy egy olyan kirándulást szerveznek, amelyen nagyüzemi és kisebb borászatokat is meglátogatnak, majd így értékelte a napot:

– Minden megvalósult, amit elterveztünk, nagyon jól sikerült a kirándulás, talán az egyik legjobb a borklubunk történetében. Megismerhettünk nagyüzemi borászatot, családi pincészetet. Inkább fehérborokat kóstoltunk, hiszen ennek a borvidéknek ez a jellegzetessége, és jobbak is, mint a vörösboraik. Savas, üdítő, illatos borokat ízlelhettünk meg. Furcsa kettősség volt megtapasztalni, hogy mekkora a különbség a nagyüzemi és egy családi pincészet között.

És, ha már ennyi mindent megtudtunk a mátraiak újdonságáról, akkor említsük meg azt is, hogy az adonyi szőlőhegyen napjainkban már minden a szüretre való készülődésről szól. A következő jelentős eseményük pedig október 8-án az újbor ünnepe és hálaadás lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában