Öt Katona egy zenekarban

2022.08.22. 07:45

Átadták Pusztavámon a községi kitüntetéseket is

A kellemetlen hűvös idő miatt nem az Egészség Ház melletti ligetben, hanem a művelődési ház nagytermében tartották meg az augusztus 20-i ünnepségeket. A délidőben kezdődő államalapítási és Szent István ünnepi programot Csordás Mihály polgármester nyitotta meg, de felszólalt Törő Gábor a térség egyéni országgyűlési képviselője is.

Nédó Géza

Az öt Katonából három meg is jelent az ünnepségen

Fotó: Nédó Géza

Áldást mondtak a történelmi egyházak képviselői: Ébner Vilmos római katolikus plébános, Veress Péter református lelkész és Ribárszki Ákos evangélikus lelkész. A szervezők – a helyi művelődési ház munkatársai – a szórakozásról is gondoskodtak. Meghívták Bodajkról a 3 Falu Táncműhely nevű népiegyüttest, amely óriási sikert aratott a nézők körében. Pusztavámon hagyomány, hogy ezen a napon kitüntetéseket adnak át azoknak, akik szakmai munkájukkal tiszteletet vívtak ki a polgárok körében.

A képviselő-testület Pusztavám Község Közéletéért díjban részesítette a Katona családot. Katona László és négy fia tagjai a Pusztavámi Német Nemzetiségi Fúvószenekarnak. Az apa röviddel a zekekar alapítása után kezdett játszani az együttesben. Előbb Lászlóval és Árminnal, később Bencével, majd végül Dáviddal bővült ki a zenekar. Öt katona egy zenekarban! Érdekesség, hogy 2022-től a zenekar karmestere Ármin, aki több hangszeren is játszik. Egy családi kisegyüttest is alapítottak, repertoárjuk zömmel sváb dalokból áll. Zenei elhivatottságuk, szerénységük, példaértékű mindenki számára.

A képviselő-testület Pusztavám Község Közoktatásáért Díjban részesítette Leitner Pálné nyugalmazott pedagógust. Szakmai tudása, precizitása, átgondolt óravezetése, záloga volt a hosszú, kitartó munkájának. Aktívan tevékenykedett a körzeti versenyek lebonyolításában. Részt vett gyűjtő és rendszerező munkákban a hagyománymegőrzés minden területén. Bensőséges kapcsolatot alakított ki diákjaival, kollégáival, vezetőivel. A kirándulások, táborok, akadályversenyek, iskolai programok kiváló szervezője volt.

Leitner Pálné nyugalmazott pedagógus, a rendezvények kiváló szervezője volt
Fotós: Nédó Géza

A képviselő-testület Pusztavám Község Közoktatásáért Díjban részesítette Krebsz Józsefné óvodapedagógust. Az érettségi megszerzése után 1982. szeptember 1-én képesítés nélküli óvónőként a Pusztavámi Napköziotthonos Óvodában kezdte munkáját. Diplomáját a Kecskeméti Óvónőképző Intézet levelező tagozatán 1985 júniusában szerezte. Munkája során mindvégig számtalan képzésen, tanfolyamon vett részt, mert mindig fontosnak érezte, hogy új ismereteket, módszereket, új kompetenciákat sajátítson el. Különösen nagy hangsúlyt fektetett a német hagyományok ápolására, továbbadására, a nemzetiségi oktatásra, ehhez kapcsolódó programok szervezésére. A hagyományápolás egész pályája során meghatározó volt. Német Nemzetiségi munkaközösség-vezetőként sok segítséget nyújtott pályakezdő és már gyakorló kollégáinak. Óvodai nevelői tevékenységében az igényesség, gondosság, tervszerűség tükröződött. A Belügyminisztérium a gyermekek, tanulók oktatása-nevelése érdekében végzett több évtizedes kiemelkedő tevékenysége elismeréséül, nyugállományba vonulása alkalmából, Krebsz Józsefnének pedagógus szolgálati emlékérmet adományozott.

Krebsz Józsefné óvodapedagógus, fontosnak érezte, hogy új ismereteket, módszereket, új kompetenciákat sajátítson el
Fotós: Nédó Géza

A képviselő-testület Pusztavám Község Egészségügyéért díjban részesítette Fogarasi Csaba Lászlónét. Az ápolói munka 2 alapvető eleme a tudás és a beteg bizalmának elnyerése. Önmagában egyik sem elég. Fontos, hogy a beteg ember érezze a segítő szándékot és feltétel nélkül megbízhasson a háziorvosi rendelő személyzetében. Fogarasiné (Erika) munkában eltöltött 40 évéből, 37 évet az orvosi rendelőben töltött el. Lelkiismeretesen, megbízhatóan, szerényen végzi ma is a munkáját. Az emberek bizalommal fordulnak hozzá, mert hiteles tudott maradni, senki bizalmával nem élt vissza.

Fogarasi Csaba Lászlónét ápolónő, lelkiismeretesen és megbízhatóan látja el feladatát
Fotós: Nédó Géza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában