„Több Chuch Norrist, és kevesebb nőimitátort!”

2022.08.13. 10:00

Amikor az elnök és a színész találkozott

Tihanyi Tamás

Orbán Viktor miniszterelnök dallasi beszédéből a mai napig már sokan és sokat idéztek, az ilyen sorok egyike volt az, hogy „Több Chuch Norrist, és kevesebb nőimitátort!”  A lényeget természetesen ebből csak az nem érti, aki nem akarja, én azonban ott voltam, amikor találkoztak: úgy értem, sejtem, mikor beszélt egymással legutóbb a magyar miniszterelnök és az amerikai színész. Az egész úgy kezdődött, hogy 2018 novemberében a baptista vallású Chuch Norris feleségével elfogadta a magyarországi Baptista Szeretetszolgálat meghívását és részt vett a segélyszervezet egyik hagyományos karácsonyi jótékonysági rendezvényén a budapesti Puskás Arénában. Ott voltam, közel hozzá: mindvégig nagyszerűen, lazán viselkedett, olyan emberként, akinek a kereszt és a szeretet nem teher, nem álca, hanem életforma. A biztonságát a vendéglátó Baptista Szeretetszolgálat testőrei – egykori békefenntartók és kommandósok – látták el, ő is ehhez ragaszkodott. Pedig nem volt könnyű munka. Volt, hogy Chuck megkérdezte: „Azt szeretném, ha mindenkivel kezet tudnék rázni, lehetséges ez?” Persze mindent nem lehetett megoldani. Chuch hazautazásának napján kapták a védelmével megbízott munkatársak az értesítést, hogy Orbán Viktor megmutatná Norris-nak a TEK-et. Minden felgyorsult. A hotelben találkoztak, megittak egy kávét, Chuck a testőrök gyűrűjében beszállt a miniszterelnök autójába, amit személyesen Orbán Viktor vezetett, Norrist maga mellé ültette, Gena, Chuch felesége pedig hátul foglalt helyet. Nem sok időt töltöttek együtt: de úgy tűnik, hogy éppen eleget.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában