Frissen Fejérből

2022.08.02. 13:52

A meleg miatt több a meghibásodás, de a Fejérvíz szakemberei nem tétlenkednek

Augusztus 1-jén megkezdték és be is fejezték a hibaelhárítást "a vizesek" Székesfehérvár szívében.

Szanyi-Nagy Judit

Az augusztus 1-jei, délelőtti állapotok

Forrás: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Megírtuk, hétfőn részleges útlezárás mellett dolgoztak a Fejérvíz Zrt. szakemberei a Budai út és a Várkörút találkozásánál; a lakosok szerint a víz már több napja folyt a szóban forgó szakaszon.

Cikkünkre a szolgáltató részletesen reagált. Eszerint "társaságunkhoz július 27-én érkezett hibabejelentés, mely szerint az út szélén vizesedés látható, s a víz befolyik a garázsba. A hiba ellenőrzését azonnal megkezdtük, mely során az aszfalt repedésénél gyenge vizesedést tapasztaltunk. Napsütéses időben felszáradt az aszfalt útburkolat, a vízfolyás nem volt jelentős. Nappal a forgalmi zajok miatt nem tudtunk műszeres szivárgáskeresést végezni, csak az esti órákban. A hibahely behatárolását másnap is folytatnunk kellett.

A meghibásodás a Budai út–Várkörút kereszteződésében a Budai úti forgalomirányító rendőrlámpák előtt történt. Az út kezelőjével, a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közlekedési Irodájával az út lezárása, forgalomtechnika kihelyezése ügyében egyeztetéseket végeztünk, melyet követően a hiba elhárítását augusztus 1-re ütemeztük. A pénteki nap folyamán a tervezett vízhiányról az érintett felhasználóinkat szóban és írásban kiértesítettük.

A hibaelhárítást a tervezett időpontban, 8.00 órakor megkezdtük, s a hibát 13.00 órára elhárítottuk, a vezetékes ivóvíz-szolgáltatást helyreállítottuk. Vízhiány csak ebben az időtartamban, a hibaelhárítás ideje alatt fordult elő. A vízhiány társasházat, éttermet és cukrászdát is érintett.

A rendkívüli meleg időjárás miatt megemelkedett vízfogyasztás következtében jelentősen megnövekedett a közterület-bontással járó vízvezeték-meghibásodások darabszáma. A hibaelhárításokat társaságunk folyamatosan végzi.

A 2022. évben eddig 143 db közterületi hibát hárítottunk el.

A hibaelhárításokat a vízfolyás mértéke, hatásainak mérlegelése alapján végezzük, nem a bejelentések sorrendjében.

Információink alapján a mélygarázsban a vizesedés kb. egy hónapja fennáll, de a Társasház a Széphő Zrt.-t kereste meg, az ő tevékenységükkel hozta összefüggésbe a hibát.

Társaságunkat nem értesítették."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában