Volt intézmény, ahol 5500 forintba került az utolsó találkozás

2022.08.31. 17:30

A megyei kórházban eddig sem kértek pénzt az elhunyt hozzátartozó „megtekintéséért”

Házi Péter

Forrás: Tóth Réka

Gyakorlatilag országos szintű felháborodást keltett az a hír, amely a napokban bejárta az országos sajtót: kiderült, hogy a győri Petz Aladár kórházban, amennyiben egy hozzátartozó még a kórházból való elszállítást megelőzően látni szeretné az elhunyt rokonát, annak holttestét, akkor a megtekintésért 5500 forintot kell fizetnie. Ez alól csak a kórházi dolgozók hozzátartozói kaphattak felmentést, számukra ez a szolgáltatás ingyenes volt.

Az eljárás kiderülését követően aztán írásban utasította az országos kórházi főigazgató a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházat, hogy szüntesse meg ezt a gyakorlatot – erről az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetője, Jenei Zoltán kérdésre válaszolva, írásban tájékoztatta az index híportált.

Az ügy felröppenését követően megkerestük a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházat, hogy a megyei kórház esetében kérnek-e bármilyen összeget az elhunyt hozzátartozók „megtekintéséért”, illetve például a holttest felöltöztetéséért.

A kórház válasza szerint: A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban a hatályos térítési díj szabályzat szabályozza a halottkezelési szolgáltatások díjazást. Az elhunyt megtekintéséért a kórház nem számolt és nem számol fel térítési díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában