Frissen Fejérből

2022.07.01. 12:30

Vízhiány és víznyomáscsökkenés Csákváron - Takarékosságra int a polgármester

A napok óta tartó hőségére való tekintettel Illés Szabolcs polgármester közösségi oldalán kéréssel fordult a Csákváron és környékén élőkhöz a vízfogyasztási szokások átmeneti módosításával kapcsolatban.

Borsányi Bea

Fokozottan figyeljünk oda a felesleges vízhasználatra

Forrás: Unger Tamás / Vas Népe

Ebben tudatja, hogy a Fejérvíz Zrt. a nyári időszakban is kiemelt figyelmet fordít a víziközmű rendszerek ellenőrzésére és az ellátás biztonságára. A hőség fokozódása miatt megnövekedett vízigények maximális kiszolgálása érdekében Csákváron a vízellátó rendszer teljes kapacitással működik, ennek ellenére az esti csúcsfogyasztási időszakban az elmúlt napokban a település magasabb pontjain vízhiány, víznyomáscsökkenés alakult ki.

A vízszolgáltatás zavartalanságának biztosíthatósága érdekében fokozottan kérik, hogy a kertek gondozásához szükséges vízhasználatot, az automata öntözőberendezés működtetését a hajnali, kora reggeli órákra időzítsék, 18-22 óra között ne locsoljanak! Hétvégén ugyanebben az esti csúcsidőszakban mellőzzék a gépjárműmosást, a házi úszómedence feltöltését, valamint az utak, járdák és térkövezett felületek locsolását!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában