Támogatással sikerült

2022.07.06. 15:00

Vége a szélvihartól tépázott tóvárosi társasház kálváriájának

Új hírek érkeztek a januári szélviharban megtépázott Tóvárosi társasház ügyében. Akkor 3 és fél millió forintos kárt szenvedett az épület a dühöngő időjárástól.

S. Töttő Rita

Forrás: S. Töttő Rita / FMH

Talán még emlékeznek az olvasók az idén január 30-án történt hatalmas viharra, amely országszerte komoly károkat okozott, de kiemelkedően nagy veszteség érte a Tóvárosi lakónegyed egyik négyemeletes épülettömbjét. Két lépcsőház lapostetős szerkezetét tépte le a vihar, de a mellette lévő lépcsőházak tetejében is nagy károkat okozott. Szálltak a veszélyes építési elemek a szélben, amelyek kitörték egy lépcsőház üvegablakát, valamint megrongáltak egy parkoló autót is. Akkor a közös képviselő, Barabás Gergelyné azonnal megkezdte a kárfelmérés intézését, s hamar ki is derült: 3 és fél millió forintos kára keletkezett a tömbnek. Ennek egy jelentős részét ugyan állta a biztosító, de nem a teljes összeget fedezte – mondta el a képviselő, aki most jó hírekkel szolgált: a székesfehérvári önkormányzat, akkori ígéretéhez híven, anyagi segítséggel fordult a lakókhoz. Kedden megérkezett a társasház számlájára az a jelentős összeg, amellyel a károk enyhítéséhez hozzá tudtak járulni.

- Ki kellett cserélni két lépcsőház teljes tetőszerkezetét, de a szomszédos lépcsőházak tetőszerkezete is javításra szorult. Az üvegkárt másnapra javíttattuk, ahogy rendeztük a parkoló autóban keletkezett károkat is – foglalta össze a közös képviselő, aki hangsúlyozta: a ház nevében szeretnék megköszönni az önkormányzat segítségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában