Frissen Fejérből

2022.07.01. 11:37

Újabb éjszakai balhé volt: olvasónk szerint rettegésben élnek a Mancz-Semmelweis-Ősz utcák lakói (FRISSÍTVE)

Verekedéssel, dulakodással kapcsolatos panasz érkezett szerkesztőségünkbe, miszerint csütörtökön este a Semmelweis utcai lakótelep, ahogy olvasónk fogalmazott, „gettóvá változott”.

Kecskés Zoltán

Forrás: Olvasó

Négy rendőrautó és egy mentőautó is kivonult a helyszínre, mert – ahogy panaszosunk írta  - az „itt élő romák ismét dulakodtak, tettlegességig fajultak a cselekmények, késő este, amikor már szeretnénk lepihenni.”  

De emellett – amint a levélből kiderül – a Mancz-Ősz utcák sem kivételek, gyakoriak a hangoskodások, verekedések, megfélemlítve ezzel az ott élőket. A neve elhallgatását kérő lakos egyenesen élhetetlennek nevezte a környéket, hangsúlyozva, szerinte a telepített kameráknak nincs visszatartó erejük. Korábban már oldalunkon beszámoltunk a környéken hasonló incidensekről, sőt tavaly egy lakossági fórumon is felmerült a probléma. 

A neve elhallgatását kérő lakos szerint a környéken élők között szinte nyílt titok, hogy a Semmelweis utcai dohánybolt közelében osztják a drogot a most garázdálkodó banda tagjai.  Az 5-6 fős csoport megkeseríti a lakók életét. A szülők már a gyerekeiket sem merik leengedni egyedül a játszótérre.
– Gyakorlatilag minden nap a dohányboltnál gyülekeznek és kora estétől kezdve egészen éjszakába nyúlóan megy a randalírozás, az ordibálás és a szemetelés. Csütörtök éjszaka két kocsi ablakát is betörték, feltehetően drog hatása alatt. Szeretnénk, ha végre valaki tenne valamit! Nyilván nem az a megoldás, hogy aki 15 éve itt él, az költözzön el! Ráadásul már nem csak a Mancz-Semmelweis-Ősz utcákban van áldatlan állapot, hanem a cigányok már a Kígyó utcában is egyre gyakrabban megjelennek esténként – osztotta meg elkeseredetten az egyik lakó.

Az üggyel kapcsolatban feltettük kérdéseinket a rendőrségnek, valamint a székesfehérvári önkormányzatnak is, amint válaszolnak, közöljük. 
 

FRISSÍTÉS

A székesfehérvári önkormányzat a feol megkeresésére azonnal válaszolt:

"Megértve az ott élők problémáját, szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a közbiztonság fenntartása elsődlegesen a rendőrség feladata. Nekik van jogszabályi felhatalmazásuk és eszközrendszerük erre. Az önkormányzat a maga lehetőségeivel igyekszik segíteni, például a korábban a környékbeliek nyugalmát zavaró és sok problémát okozó presszó helyiségét a város megvásárolta. 

A lakók levelében említett lakások egyébként magántulajdonban vannak, így azok tulajdonosaival vegyék fel a kapcsolatot a lakók, hiszen a bérbeadók felelőssége, hogy kiknek adják ki lakásaikat. A lakókat zavaró családok nem önkormányzati bérlakásban élnek.“

A csütörtök esti incidens részleteiről a rendőrségnél is érdeklődtünk, akiktől szintén gyorsan megérkezett a válasz.

Eszerint 2022. június 30-án este bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy Székesfehérváron, a Semmelweis utcában többen hangoskodnak, ütögetik az autókat és rugdalják a kukákat. A helyszínre perceken belül kiérkező járőrök már csak egy férfit találtak, akihez, ittasságára tekintettel, mentőt hívtak. A férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. Az eset kapcsán a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya garázdaság miatt büntetőeljárást indított.

A rendőrség szerint a megyeszékhelyen hasonló jellegű magatartásról lakossági bejelentés jellemzően az esti órákban és a szórakozóhelyek környékéről érkezik hozzájuk. A szóban forgó utcák egyikében sem gyakori a közösségellenes, erőszakos magatartás miatti lakossági bejelentés vagy rendőri intézkedés.

Kapcsolódó: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában