Nagy a külterület, csökkenjen a kockázat!

2022.07.05. 20:00

Új polgárőr szolgálati gépjármű érkezett Kincsesbányára

A kincsesbányai polgárőrség a Magyar Falu Program keretében, a „Civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” elnevezésű pályázaton, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., mint lebonyolító szervezet segítségével közel hétmillió forint értékű támogatást nyert el egy új gépjármű szolgálatba állítása érdekében.

Tihanyi Tamás

A beszerzett gépkocsit Törő Gábor országgyűlési képviselő adta át az egyesület tagjainak

Forrás: Önkormányzat

– Olyan járművet sikerült beszereznünk, amelynek műszaki állapota és technikai adottságai alkalmasak a szolgálat kifogástalan ellátására napszaktól, időjárási körülményektől függetlenül az ismert változatos terepviszonyok mellett is – mondta Murányi Marianna polgármester. – Köztudott, hogy Kincsesbányán a központi belterületi rész mellett három, állandó lakossággal bíró külterületi lakóövezet is van, melyek egymástól több kilométerre helyezkednek el. A település mintegy 10 négyzetkilométernyi területen fekszik számos dűlőúttal, szőlőhegyi résszel és üdülőövezettel, ahol a terület gyalogosan nem, illetve csak lassan bejárható.  

Forrás: Önkormányzat

A polgárőrség éves költségvetése nem tette lehetővé új szolgálati gépjármű beszerzését, így az elmúlt években egy idősebb, használt járőrautó volt szolgálatban. A pályázati siker jelentősen növelheti az egyesület bűnmegelőzési hatékonyságát.   

– Polgárőreink önállóan, illetve a móri kapitányság rendőreivel járőrben látják el önkéntes szolgálatukat, amely kiterjed az éjszakai és a hétvégi időszakokra is – folytatta a településvezető. – A külterületeken élők támogatása és a nagyszámú lezárt üdülőingatlan felügyelete folyamatos, gyakorlatilag napi szintű jelenlétet kíván. Tudjuk, hogy az ilyen helyeken kiemelt kockázatot jelent a betörés, a rongálás, a tiltott házalás, a termény- és eszközlopás, amelyek csökkentik a biztonságérzetet, illetve növelhetik a félelem vagy a kiszolgáltatottság érzetét a lakosságban.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában