Frissen Fejérből

2022.07.17. 09:00

Ugrálóvár, lufihajtogatás, habparty és pincepörkölt – Kertvárosi piknik másodszor Bodakajtor-Felsőszentivánon

Második alkalommal hirdették meg a Kertvárosi piknik elnevezésű programot, amellyel az Abához tartozó külterületek közösségét szeretnék építeni.

Borsányi Bea

A gyerekek leginkább a fergeteges habparty-t várták és nem is csalódtak!

Forrás: Fehér Gábor / FMH

Aba önkormányzata, valamint a Tanka János Közösségi Ház és Városi Könyvtár szervezésében ma egész nap várták a környéken élőket, hogy egy kellemes napot töltsenek el együtt. A jó idő adott volt, a napot pedig többféle program színesítette, megszólítva kicsiket és nagyokat egyaránt. Volt külvárosi olimpia (értsd ügyességi játékok), kézműves foglalkozások, bohócműsor, lufihajtogatás, csillámtetoválás és ugrálóvár, de a gyerekeknek értelemszerűen a délutáni habparty jelentette a legizgalmasabb és legjobban várt programot. Nem is csalódtak! 

Fellépett Aba Város Fúvószenekara is, de amúgy egész nap szólt a zene tovább fokozva az egyébként sem rossz hangulatot. Ebédre bográcsban készült a pincepörkölt, amit mindenki jóízűen fogyasztott és aztán öblített le hűtött italokkal. Az abai nyugdíjasok pedig lángost sütöttek, amivel szintén nagy sikert arattak. 

Az abai önkormányzat tavaly azért találta ki ezt a programot, hogy a külső városrészeknek is legyen saját rendezvényük. Legközelebb augusztus 6-án Belsőbárándon tartanak hasonlót, amelyre szintén várják a gyerekeket, felnőtteket egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában