Frissen Fejérből

2022.07.16. 02:14

Tűz ütött ki az EFOTT-on szombat hajnalban (frissítve, videó)

A lángokat sikerült hamar eloltani.

Szanyi-Nagy Judit

A nagyszínpad mögött csaptak fel a lángok

Forrás: Beke Zsombor / Fejér Megyei Hírlap

A Raiffeisen Yelloo Nagyszínpadon éppen zajlott a Follow the Flow koncertje, amikor is a szemtanúk elbeszélése alapján a színpad mögött, egy, a fesztiválozók elől elzárt részen hirtelen nagy tűz keletkezett. Azt beszélik, a nádas kapott lángra, aminek az okát egyelőre még nem tudják.

A helyszínen gyorsan közbeavatkoztak a szakemberek, percek alatt megfékezték a lángokat, a koncert is folytatódni tudott.

A tüzet hajnali 1-re már eloltották, ekkor az utómunkálatok zajlottak
Forrás: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Az esettel kapcsolatban megkerestük a fesztivál sajtósát, ám érdeklődésünkre csak annyit válaszolt, hogy az ügyben várhatóan július 16-án, szombat délelőtt közleményt adnak ki.

Személyi sérülésről a helyszíni beszámolók alapján nem tudunk.

Frissítés:

Az EFOTT sajtófőnöke, Budai Marcell szombat délelőtt telefonon elmondta, a megerősödött szél jóvoltából egy pirotechnikai eszközből (tűzijáték) lepattanó szikra okozta a tüzet a nádasban. A helyszínen a katasztrófavédelem szakembereinek sikerült két perc alatt eloltaniuk a lángokat. Nem mellesleg ők (a tűzoltók), valamint a rendőrség, mentők is folyamatos jelenléttel biztosítják a rendezvényt, hogy ha bármikor hasonlóan gyorsan közbe kell avatkozni, segíteni tudjanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában