Idén nyáron csaknem kétszáz gyermek táborozhatott

2022.07.28. 14:41

Nyomozók keresik az eltűnt nyakláncot – utolsó hetéhez érkezett a Velencei Gyermek- és Ifjúsági Tábor

Ezekben a napokban már az utolsó gyerekturnus birtokolja a Velencei Gyermek- és Ifjúsági Tábort, amely idén nyáron mintegy kétszáz iskolásnak nyújtott tartalmas kikapcsolódási lehetőségeket és biztosított felejthetetlen élményeket, programokat. A tematikus tábor utolsó hetén nyomozókká válhattak a résztvevő gyerekek.

Héj Vivien

Forrás: Fehér Gábor / FMH

Két év kihagyás után idén újra megnyitotta kapuit a velencei tábor, amely immár megújult környezetben fogadta a fehérvári vagy Fehérváron tanuló gyermekeket. A tábor első hetében a sportos feladatok kapták a főszerepet, a második turnusba a Harry Potter-rajongókat várták, míg a harmadik héten hazánk történelmével, néprajzával és népi kultúrájával ismerkedhettek a gyerekek.

Az előző hetek megannyi izgalmas programja után az utolsó napokra is bőven jutott izgalom. A tábor záróhetén is megannyi feladattal és élményszerzési lehetőséggel várták a gyerekeket a Velencei Gyermek- és Ifjúsági Táborban, ahol az utolsó ezúttal minden a rejtélyekről és a nyomozásról szól.

– Egy Viktória korabeli történetet dolgoztunk fel, ahol a királynő három nyomozóirodát bízott meg a nyaklánca eltűnésének felgöngyölítésével. Sherlock Holmes, Miss Marple és Poirot irodái éjt nappallá téve nyomoztak, hogy felfedjék a tolvaj kilétét – mesél a negyedik turnus tematikájáról Erdélyi Vanda táborvezető, akitől azt is megtudtuk, a nyomozást különféle sportjátékok, Robin Hood-íjászat és Kojak-kupa tették még színesebbé.

A királynő által megbízott nyomozóknak minden apró jelre figyelniük kell, hiszen a napok előrehaladtával egyre több olyan információ birtokába juthatnak, melyek elvezetnek a végső megoldáshoz. A történet kibontakozása során a vegyes korosztályú csapatok nagyon jól együttműködnek, a nagyobbak mindenben támogatják ifjabb nyomozótársaikat. A gyerekek rendkívül ügyesen helytállnak a nyomozók szerepében, ottjártunkkor is épp javában zajlott a rejtélyes ügy felderítése.

A közös élmények természetesen még közelebb hozzák egymáshoz a táborozókat, akik igazi barátokként, már-már egy új közösségként töltik mindennapjaikat Velencén. Bakonyi Lili Eszter azt mondja, azért érkezett a táborba, mert számára mindig kihívást és izgalmat jelent, amikor meg kell fejteni valamit. Amellett, hogy csapatával igyekszik mindenben együttműködni, a még hatékonyabb közös munka érdekében a vezető, irányító szerepet is szívesen magára vállalja.

A szintén táborozó Ócsai Ábel ugyancsak nagyon élvezi a Velencén töltött napokat. Mint mondja, a nyomozás mellett az íjászatban is sok örömet talált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában