Frissen Fejérből

2022.07.15. 16:04

Nem biztonságos a Budapest–Balaton kerékpárút polgárdi szakasza

A város polgármestere nem támogatta a műszaki átadás-átvételi eljárás lezárását.

Szanyi-Nagy Judit

A Székesfehérvár–Polgárdi közötti szakasz egy része jelenleg nem alkalmas biztonságos kerékpáros közlekedésre

Forrás: Polgárdi Város Önkormányzata (közösségi oldal)

Mindez a Polgárdi közösségi oldalán közzétett nyilvános levélből derül ki, melyet Nyikos László polgármester a polgárdi lakosoknak címzett. Az elöljáró leírja, a Budapest–Balaton kerékpárút projekt megkezdésétől az önkormányzat folyamatosan együttműködött a beruházóval és a kivitelezőkkel, hiszen a kerékpárút megvalósulása a település számára kiemelten fontos. Egy problémát már a kezdetektől fogva jeleztek is: a kerékpáros nyomvonal (PO2 szakasz) Kőszárhegy és Polgárdi között a régi 7. számú főúton, a jelenleg meglévő rossz minőségű burkolaton való felfestéses kijelöléssel halad. A közel 2300 méter hosszú burkolt felületen – a keresztirányú hézagokon túl – hossz- és harántirányú, akár 10-15 centiméter széles, több centiméter mély repedések futnak végig. Ez ebben az állapotban biztonságos kerékpározásra nem alkalmas felület – még úgy sem, ha azon a szakemberek felületi, lokális javításokat eszközölnek.

"A NIF felvetésére javasoltuk a vasút és Kőszárhegy közötti út burkolatjavítását, aminek megvalósulása esetén a vállalkozóval egyetértésben a városvezetés hozzájárult volna az úton történő össztömeg-korlátozás bevezetéséhez is" – írta meg a polgármester, hozzátéve, hiába ajánlottak megoldási lehetőségeket, egyik verzióra (egy új szakasz építése vagy a meglévő út felújítása) sem kaptak garanciát. S mivel a jelenlegi útszakasz – az úthibákat és az úton zajló teherforgalmat is figyelembe véve – rendkívül balesetveszélyes a kerékpárosokra nézve, a projekt műszaki átadás-átvételi eljárásának lezárását Nyikos László felelős vezetőként nem tudja támogatni. Így a műszaki átadás-átvételi eljárást lezáró dokumentumot a péntek délelőtti értekezleten nem írta alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában