Frissen Fejérből

2022.07.09. 07:00

Mosolygós, büszke arcok és csillogó szemek az Óbudai Egyetem diplomaátadó ünnepségén (videó)

„Nincs izgalmasabb lehetőség a nagybetűs életnél! ...de itt már csak egyszer próbálkozhatsz - csak egy diplomaosztód van, és kész, kikerülsz a védőhálóból. Az utad minden egyes lépésénél meg kell találnod a mélyen-mélyen magadban rejlő bátorságot.” – hangzik Andrew Shue, amerikai színésztől az idézet, amely teljes mértékben visszaadja az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán végzett hallgatók jelenlegi élethelyzetét. Most kezdődik el számukra valójában a kalandos, kihívásokkal, megpróbáltatásokkal teli felnőtt élet.

Kecskés Zoltán

Forrás: Fehér Gábor / FMH

Pénteken, a Budai úti Demeter Vilmos Sportcsarnokban tartotta diplomaosztó ünnepségét az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara. Az idei tanévben összesen 93 hallgató teljesítette sikeresen a záróvizsgát. Ők villamosmérnök, műszaki menedzser, mérnök informatikus, földmérő és földrendező mérnök, geoinformatikai szakmérnök alapszakon, illetve mechatronikai mérnök mesterszakon vehették át diplomájukat.

A teremhez érve csillogó szempárokkal találkozhattunk. Izgatott végzősök, és boldog, büszke szülők várták a csordultig megtelt helyszínen a mára már felnőtt csemetéik sikerét, hogy tanúi legyenek ennek az örömteli pillanatnak.  

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere megköszönte az egyetem vezetésének és hallgatóinak, hogy annak idején a megyeszékhelyt választották és jelenlétükkel hozzájárultak város életéhez. Hozzátette, Székesfehérvár mindig visszavárja a végzősöket, hiszen a "városunkban" munkára és otthonra találhatnak.

 

Györök György dékán és Gulácsi László rektorhelyettes az Óbudai Egyetem és a diploma jelentőségéről beszéltek. Mint mondták, ma értékes és hasznos oklevelet kapnak a végzősök a kezükbe, amivel biztonsággal meg tudják állni a helyüket a munkaerőpiacon, azonban fontos a folyamatos fejlődés, mert a tudás egy része gyorsan elavulhat.

Az ünnepi beszédeket, köszöntőket a jubileumi diplomák átadása követte, majd eskütételre került sor, amely után végre kézhez kaphatták a műszaki karon végzettek a jól megérdemelt keményfedeles elismerésüket.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában