Misszió a bajban lévőkért

2022.07.01. 17:56

Mindenkinek jár egy második esély: ünnepélyesen is megnyitott az Új Esély Központ Bicskén

Bár már idén márciusban megkezdte működését Bicskén a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Új Esély Központja, az ünnepélyes megnyitóra június 29-én kerítettek sort.

Tihanyi Tamás

Forrás: Tihanyi Tamás / FMH

Jelsik-Szabó Judit intézményvezető elmondta: ötven szenvedélybeteg, illetve ötven pszichiátriai ellátást igénylő rászorulót fogadnak a nappali ellátást biztosító otthonban, amely hétvégén, de még ünnepnapokon sem zár be.  A helyek máris csaknem megteltek.    

A szenvedélybeteg ellátás területén egy olyan, egymásra épülő rendszert alakítottak ki, amelyben a különböző stádiumban lévő rászorultak megkaphatják a nekik éppen legmegfelelőbb támogatást. Abban is segítenek, hogy a változás ne csak időszakos legyen, hanem hosszabb távon is teljes, egészségesebb, tiszta életet élhessen az, aki hozzájuk fordul.  

– Ha valaki elérkezettnek látja az időt ahhoz, hogy életvitelén, szokásain változtasson, mert azok rombolják testi és lelki egészségét, emberi viszonyait, vagy éppen rossz hatással vannak a munkájára, nálunk segítséget talál – mondta Jelsik-Szabó Judit pedagógus, szociális munkás. –  A nappali ellátás rugalmas, folyamatosan várjuk a hozzánk fordulókat egy olyan közösségbe, ahol a betegek egymást támogatják és segítik az életmódváltás során. Hisszük, hogy a függőségre betegségként kell tekinteni és a tiszta életvitel megteremtéséhez fontos, hogy a hozzánk fordulók ezzel szembenézzenek. 

Hétvégén is nyitva áll a központ 
Forrás: Tihanyi Tamás / FMH

Minden olyan, 16. életévét betöltött szenvedélybeteget szívesen látnak, aki nem szorul kórházi ellátásra és szakorvosi szakvéleménnyel rendelkezik betegségéről. Önkéntes alapon, saját akaratból és önálló elhatározás után lehet jelentkezni. Napközben 7-től 19 óra 30-ig négy munkatárs segíti a tevékenységet, amely térítésmentesen vehető igénybe: az étkezés díja csupán napi 200 forint.  

A pszichiátriai ellátás során a baptista munkatársak a különböző mentális problémákkal élők, szocializációs nehézségekkel küzdők, krízisben lévők és diagnosztizált pszichiátriai betegek számára kínálnak olyan napközben igénybe vehető szolgáltatásokat, amelyek segítik mindennapjaikat és esélyt adnak egy jobb életminőség eléréséhez.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában