Frissen Fejérből

2022.07.14. 13:03

Megkezdték a leszakadt út helyreállítását Csókakőn

Február közepén hirtelen megindult az Ezerjó utcában a föld. Mint később kiderült, a Fejérvíz egy több évtizedes vízbekötése ment tönkre, ami miatt - senki nem tudja mennyi ideig – szivárgott a víz. Ez okozta végül a földcsuszamlást.

Borsányi Bea

Forrás: FMH-archív / Pesti Tamás

Idén márciusban Fűrész György polgármester elmondta, a Fejérvíz szakemberei a földcsuszamlást követően azonnal elvégezték a sürgős munkákat: a csőtörés okát megszűntették, a szintén arra futó gázvezetéket biztonsági csőbe burkolták és felbontották az út egy részét. Ekkor derült ki, hogy a hosszabb ideig szivárgó víz az út alatt mintegy 3,5 méter mélységig feláztatta a földet. Az utcában azóta nem történt semmi, ugyanis ahhoz, hogy bármilyen munkába fogjanak, először meg kellett várni, hogy a felázott talaj teljesen kiszáradjon. Nos, úgy tűnik, ez megtörtént, ugyanis a Fejérvíz – ahogy azt a polgármester közösségi oldalán ma bejelentette - megkezdte az Ezerjó utcában az út helyreállítását. Fűrész György egyben felhívta a figyelmet, hogy az utcában nehézgépjárművek és munkagépek fognak közlekedni, és szakaszos útlezárásokra is számítani kell, ezért kéri a lakók megértését, illetve együttműködését!

A kivitelezés várható befejezési határideje július 31.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában