Frissen Fejérből

2022.07.13. 20:49

Katásnak indult demonstráció politikai köntösben

Megközelítőleg hatvan-hetven ember gyűlt össze kora este az Országalmánál a székesfehérvári ellenzéki önkormányzati képviselők által, a kisadózó vállalkozások tételes adója, vagyis a KATA módosítása kapcsán hozott keddi döntés miatt szervezett villám-demonstráción.

Baráth Eszter

Forrás: Fehér Gábor / FMH

Ráczné Földi Judit DK-s, Márton Roland MSZP-s és Fazakas Attila jobbikos képviselők voltak a demonstráció fő felszólalói. Ráczné Földi Judit úgy fogalmazott, nem szeretne politikai beszédet mondani, inkább lehetőséget biztosított azoknak a jelenlévő katás vállalkozóknak, akik felszólalnának. Képviselőtársai beszédének nagy részét viszont – annak ellenére, hogy a vállalkozók adózási formájának módosítása miatt gyűltek össze – széleskörű országos és helyi politikai kérdések határozták meg. Ugyanakkor azt elmondták, az ellenzéki pártok a döntés miatt az Alkotmánybírósághoz fordulnak.

A mikrofonhoz jutó vállalkozók többsége sokkal inkább a meghirdetett célra használták fel az alkalmat és bár érződött a feszültség, mégis alapvetően békés körülmények között mondták el nézőpontjaikat. – Egyszerű a képlet, mert aki eddig katás volt, az most át fog menni egy másik adózási formába – fogalmazott az egy, a nyugdíj mellett vállalkozóként dolgozó férfi. Kiemelte, hogy a növekedő költségekkel párhuzamosan a szakemberek kénytelenek lesznek árat emelni. – A társasházak esete különösen problémás, mert őket, ha nem akarom, nem tekintem közületnek, ők nem gyárak, hanem ugyanolyan emberek, mint bárki más, csak egy közösségben élnek, de még ezt sem lehet – mondta a férfi.

Egy hölgy csak annyit mondott: – Nem mindegy, hogy a megkeresett 200 ezer forintból 50 vagy 120 ezret fizetek be. A jelenlévők többsége viszont nem szólalt fel, csak tapssal és hol halkabban, hol hangosabban helyeseltek vállalkozó kollégáik mondataira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában